stefania albu

Fiica profesoare Ștefania Albu a transmis redacției noastre o scrisoare emoționantă în care face apel la cititorii observatorulph.ro de a o ajuta pe mama sa în lupta cu cancerul.

 
Scrisoarea Georgianei:
 
Mama mea are cancer. Ea, tăria și alinarea noastră, are cancer. Ea, care a crescut doi copii și a format generații de elevi ca profesor de matematică și diriginte dedicat, are cancer. Ea, care a făcut cu elevii în școală zeci de ore de pregătire gratuită pentru examene, are cancer. Ea, care a condus pentru o vreme, ca director, un liceu ploieștean, are cancer. Ea, care nu s-a cruțat pe sine, care a dăruit mereu, tuturor, din timpul, din sufletul și din dragostea ei, are cancer. Ștefania Albu are cancer.
Vreme de 2 ani nu a spus nimănui nimic despre boala ei. A predat, a organizat concursuri, a corectat teze, a încheiat medii, a fost alături de elevi, de colegii de cancelarie și de membrii familiei în momentele grele, cu o energie aproape inepuizabilă... Apoi, în octombrie 2014, a sosit și diagnosticul: cancer de sân, stadiul IV, cu multiple metastaze și cu o rată de înmulțire a celulei canceroase de 80 %. Fiind foarte agresivă, boala ajunsese deja la plămâni, la oase și undeva între inima și plămâni, în spațiul mediastinal.
De atunci, pentru ea, pentru noi, a început timpul fragilității și al lupei. Mai întâi, cu lungi și extenuante tratamente de chimioterapie la București, pe care le suporta cu răbdare și demnitate, în ciuda efectelor secundare extrem de puternice. Apoi, cu febrilitatea căutării unor tratamente de ultimă generație, eficiente pentru tipul ei de cancer. Cu o călătorie în Houston, Texas, în mai-iunie 2015, care a fost posibilă prin donațiile a nenumărați oameni știuți și neștiuți, și cu o schemă de tratament personalizată, cu medicamente țintite, pe care a urmat-o și după revenirea în țară, cu periodice modificări și ajustări. De atunci, la fiecare noi scanări, stăm cu inima strânsă. Privim cu emoție, cu înfrigurare, la harta trupului ei și ne rugăm ca zonele afectate să se restrângă.
 
            Însă în martie 2016, lucrurile au luat o turnură neașteptată. Am făcut cu mama o vizită de control la clinica Burzynski. Atunci medicii i-au recomandat un tratament perfuzabil cu imunoterapie, indisponibil in Romania, iar mama a fost inclusă într-un program de asistență financiară care-i permite să beneficieze în mod gratuit de acest tratament pe o perioadă de un an. Din martie așadar, mama a rămas în Houston, Texas pentru a urma acest nou tratament.
Deocamdată, boala este stabilizată, iar în urma celor mai recente examene imagistice din august 2016, medicii au recomandat asocierea imunoterapiei cu alte tratamente, în speranța ca boala va intra în remisie. De asemenea, au recomandat ca acest regim de tratament să fie urmat cel puțin până în luna decembrie 2016. Acum însă, costul total al tratamentelor adăugate și al serviciilor medicale se ridică la 10.053 USD pe lună. Dar cum să asigurăm, pentru noiembrie și decembrie, tratamentul in valoare de peste 20.000 USD? Iată întrebarea care ne macină.
 
Suntem într-un moment de mare cumpănă. Resursele financiare ale familiei (cu toate eforturile membrilor ei mai apropiați sau mai îndepărtați) sunt pe sfârșite, iar fondurile obținute prin generozitatea a numeroși oameni de bine s-au epuizat deja pentru plata tratamentelor anterioare. Este, de fapt, o continuă zbatere, până când boala va fi înfrântă. Între timp, de acolo, de departe, din America, mama nu încetează să ne dea o lecție de rezistență, curaj și credință. O lecție de tărie și frumusețe sufletească, în mijlocul suferinței.
Și noi, ce putem, ce mai putem sa-i dăruim? Ce mai putem să facem pentru ea? Pentru a recuceri binecuvântarea de a fi împreună cu ea, sănătoasa și veselă? Pentru a-i da posibilitatea de a mai dărui, nouă și altora, din frumusețea sufletului ei, așa cum a făcut-o toata viața?
Frământată de aceste întrebări, m-am gândit să vă scriu. Să vă rog sa ne ajutați. Cu publicarea unui anunț umanitar sau a unui articol (atașate), în funcție de preferința sau posibilitățile Dvs. editoriale. Sau cu postarea rugăminții mele pe blogul Dvs. sau pe Facebook, cu anunțarea numărului de cont deschis la BRD pe numele Ștefania Albu cu numărul RO09BRDE410SV42702914100, în care se pot primi donații pentru tratament. Sau cu un link către blogul nostru:
Mă gândesc că există în lume mulți oameni sensibili care, citind rugămintea noastră, ne-ar putea ajuta pentru susținerea tratamentului mamei. Și fiecare mic dar ar putea aduce prețioase minute de viață unui om deosebit, unui om fragil, unui om ca noi toți. 

 

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Negociere directă pentru iluminatul public

De mai bine de două săptămâni la Ploiești nu asigură nimeni mentenanța iluminatului public. Până la finalizarea licitației, Primăria, prin RASP,  va demara o procedură pentru desemnarea unui...