Carino

Ploieștiul rămâne orașul contrastelor. În Parcul de la Nord, de pe Bulevardul Republicii, în apropierea faimosului Cartier Carino, doi oameni ai străzii și-au făcut un adăpost într-un tufiș, deși afară, pe timpul nopții, mercurul în termometre a coborât până aproape de 0 grade Celsius.

 

La marginea parcului de la Nord, spre ieșirea din Ploiești, la doar o aruncătură de băț de vilele construite în 2001, în faimosul Cartier Carino, un bărbat și o femeie, cu vârsta de aproximativ 50 de ani, și-au făcut adăpost într-un tufiș. Înfofoliți cu multe haine pe ei, nespălați, cu mâinile aproape degerate, cei doi oameni ai străzii și-au amenajat micul lor „dormitor”: multe pături, cartoane, PET-uri... Ziua, păturile stau atârnate de copăceii înalți de doar un metru... Imaginea este dezolantă.

Peste drum, în zona supermarket-urilor de pe Bulevardul Republicii, sunt vilele din faimosul Cartier Carino, ridicat în 2001 la Ploiești. Celebrul cartier rezidențial, primul de acest fel realizat de Agenția Națională pentru Locuințe la Ploiești, care se întinde pe o suprafață de peste 63 de hectare.

De mai bine de 12 ani, la Ploiești nu s-a mai construit nicio locuință socială. La Primăria Ploiești sunt peste o sută de astfel de cereri. La Ploiești funcționează, în Bariera București, un adăpost special destinat oamenilor străzii, deschis pe timpul nopții. Dar momentan, cum temperaturilor nu au coborât sub 0 grade, oamenii străzii nu ajung acolo. Unii pentru că nu vor, din cauza regulilor stricte, alții pentru că nu știu de o astfel de facilitate...

 

 

„Contrastul este izbitor. Vilele din Carino și adăpostul oamenilor străzii.. Chiar nu vede nimeni ce se întâmplă? Vine iarna. Chiar dacă sunt oameni ai străzii, merită și ei un acoperiș deasupra capului și o masă caldă”, ne-a scris un cititor al Observatorulph.ro.

adapostul langa faimosul cartier carino