antidrog

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Prahova, structura teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, lansează campania de prevenire a consumului de droguri „ALEGE VIAȚA!”.

Evenimentul va fi organizat vineri și sâmbătă, 28 - 29 octombrie 2016, și, respectiv, 4 -5 noiembrie 2016, începând cu ora 18.00, în fața Palatului Culturii din municipiul Ploieşti, având ca parteneri tradiționali Consiliul Județean Prahova, Radio Prahova și MaxiFarma Ploiești.

 

Cunoscut fiind faptul că astăzi drogurile sunt consumate în special de către tineri, indiferent de apartenența lor socială, iar unul dintre factorii care determină debutul consumului de droguri este informarea precară în domeniu, organizarea unei astfel de campanii a devenit prioritară.

Prin intermediul campaniei, se urmărește creșterea nivelului de informare și sensibilizare a populației generale cu privire la aspectele medicale, psihologice și sociale ale consumului și dependenței de droguri, în vederea diminuării stigmatizării și marginalizării sociale a consumatorilor de droguri.

Campania „ALEGE VIAȚA!” reprezintă un cadru adecvat de informare a populaţiei generale, privind serviciile integrate de prevenire și asistență oferite de Agenția Națională Antidrog, prin CPECA Prahova, prin proiecția unui spot antidrog pe fațada clădirii Palatului Culturii, distribuirea de materiale informative cu conținut preventiv și informații oferite de specialiștii centrului.