candea

Un fost comandant al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova acuză că de o bună perioadă de timp este terorizat de un om de afaceri care și-a amenajat o stână în imediata vecinătate a proprietății sale.

 
Este vorba despre Constantin Cândea, cel care a condus destinele Poliției Prahova la începutul anilor 2000, în prezent consilier local PSD la Câmpina. Printr-o scrisoare deschisă, adresată atât colegilor din Consiliul Local, dar și câmpinenilor, Cândea descrie coșmarul prin care a trecut în urmă cu câteva zile. Acesta spune că în data de 5 octombrie, s-a trezit, în grădina din spatele casei pe care o are în cartierul Muscel din Câmpina, cu animalele de la stâna din apropiere deținută de Cătălin Mihart, care pășteau nestingherite sub atenta supraveghere a ciobanilor.
 
Atunci când a vrut să le alunge de pe proprietatea sa, fostul șef al Poliției Prahova a fost agresat de ciobani și amenințat cu câinii de la stână. Speriat, omul a solicitat telefonic ajutorul viceprimarului municipiului Câmpina, Adrian Pițigoi, aflat atunci la comanda Primăriei. Acesta din urmă, însoțit de doi agenți de la Poliția Locală s-a deplasat la domiciliul lui Constantin Cândea pentru a calma lucrurile, însă totul a luat o turnură neașteptată. "După ce a judecat cu atâta părtinire, viceprimarul Pițigoi a dat ordin celor doi polițiști să mă sancționeze pe mine și pe toți vecinii, întrucât nu ne-am construit garduri din materiale corespunzătoare (...)"
 
Acestea sunt, pe scurt, faptele prezentate de Cândea în scrisoarea deschisă adresată câmpinenilor. Contactat telefonic, viceprimarul Adrian Pițigoi a recunoscut că în ziua respectivă s-a deplasat la domiciliul consilierului local "pentru că am zis că așa este frumos să ne ajutăm noi, colegii între noi". Pițigoi a  precizat că în scrisoarea respectivă lucrurile nu sunt relatate întocmai, ba mai mult, viceprimarul a precizat că polițiștii locali nu au aplicat niciun fel de amendă consilierului local. Acest aspect a fost confirmat și de Marius Vișean, directorul Poliției Locale Câmpina.
 
Viceprimarul municipiului Câmpina a declarat că este la curent cu scandalul creat între câmpinenii care au case în imediata vecinătate a fermei din cartierul Muscel, dar că nu se pune problema ca animalele să fi stricat gardul întrucât acesta nu a exisstat.
"Sunt fotografii făcute la fața locului. Acolo nu a fost gardul rupt pentru că nu a existat niciun gard," a precizat Pițigoi.
 
Stâna care produce atâta neplăcere celor care au case în cartierul Muscel este amenajată de omul de afaceri câmpinean Cătălin Mihart. Acesta din urmă a concesionat de la Consiliul Local Câmpina, în anul 2013, 87 de hectare de pajiște situată la marginea cartierului Muscel.


FOTO Document Scrisoarea deschisă a fostului comandant IPJ Prahova:
scrisoare1
scrisoare2