medic radu

Campania „CEI MAI APRECIAȚI PRAHOVENI“ vă prezintă poveștile de viață, de succes ale persoanelor nominalizate. La categoria „Cel mai apreciat medic“ începem seria prezentărilor cu doctorul Cristina Radu, șeful Secției Obstetrică-Ginecologie, din cadrul Spitalului Municipal Câmpina. 

 

Este considerată de mulți ca fiind cea mai frumoasă meserie, prin prisma faptului că intri în contact cu minunea și bucuria vieții. Însă, totodată, este și una dintre cele mai dificile profesii, dat fiind că ai în mâini soarta a cel puțin două vieți. O meserie în balanță nu i se putea potri mai bine decât unei Balanțe: doctorului Cristina Radu (43 ani), medic primar în Obstetrică-Ginecologie, cel mai cunoscut specialist în domeniu din Câmpina și, totodată, unul dintre cei mai apreciați la nivelul județului.

Ca s-o cunoaștem mai bine, am petrecut câteva ore în Maternitatea din Câmpina, acolo unde este șef de secție, și unde am întâlnit-o după aproape 30 de ore de gardă. Și, nu, să nu vă gândiți că venise vremea să plece acasă. Oboseala, în schimb, începuse să-și spună cuvântul. O oboseală pe care însă puțini o înțeleg.

„Când voi merge acasă, mă voi odihni câteva ore bune. Dacă la noapte îi va veni sorocul uneia dintre pacientele căreia i-am urmărit toată sarcina, eu nu voi putea fi aici. Nici fizic, nici psihic nu aș avea cum să fiu prezentă, să intervin la parametrii optimi. Doamne ferește, aș putea gafa. Dincolo de medici, suntem oameni și avem și noi limitele noastre. Unii ne înțeleg, alții ne acuză. Din păcate, nu putem mulțumi pe toată lumea“, ne-a spus medicul într-un moment de respiro.

 

Medicina – știință și mâna Divinității!

Însă talerul mulțumirilor și al aprecierilor cântărește mult mai mult în ceea ce-o privește pe Cristina Radu, un medic al cărui nume îl vei auzi printre primele atunci când întrebi de un ginecoloc-obstetrician din Prahova. Un om care, încă de copil, nu și-a dorit să devină altceva decât medic. Specializarea însă a fost alegerea hazardului. Nota obținută la examenul de rezidențiat i-a îndreptat pașii către Obstetrică-Ginecologie. După ani de studiu pe la Sibiu, București, Cristina Radu a revenit la Câmpina, un loc unde are și și-a întemeiat propria familie, un loc unde în anii de activitate a asistat și a dat, la propriu, o mână de ajutor la aducerea pe lume a sute de copii. Dintre acești ani, niciunul n-a fost parcă mai dificil ca primul petrecut în Maternitatea din Câmpina, atunci când s-a trezit pe cont propriu. Avea în spate ani de studiu, ore zdravene de gărzi, operații făcute încă de pe vremea rezidențiatului, însă în toate fusese asistată, avusese parte de o a doua părere. La Câmpina s-a trezit doar ea, cu experiența acumulată până atunci, cu intuiția de moment și...cu Dumnezeu. Cel pe care-L cheamă să-i fie alături la fiecare pas, Cel pe care L-a simțit lângă ea în multe dintre momentele dificile și Cel fără de care este sigură că nu se poate în medicină.
Citește articolul integral AICI
Fiecare zi aduce, pe
 www.promovamprahova.ro, câte o prezentare a nominalizărilor făcute de voi, la cele zece categorii de concurs.