microbuz

Mulți transportatori încalcă hotărârile Consiliului Local Ploiești și fac concurență neloială TCE, oprind în stațiile societății de transport public cu încălcarea traseului stabilit de Cionsiliul Județean Prahova și Primăria Ploiești. În topul firmelor de transport amendate de polițiștii locali figurează Dan Sepsi, Pides Trans sau British Tabaco.

 

Comunicatul Poliției Locale Ploiești:

Polițiștii locali cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti au efectuat, în perioada 21 septembrie - 26 octombrie 2016, controale specifice pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă prevederile H.C.L. nr. 228/2006 referitoare la transportul de persoane cu microbuze sau autobuze fără autorizație de circulație eliberată de Primăria Municipiului Ploiești, utilizarea altor terminale, circulația autovehiculelor pe alte trasee și oprirea în alte stații decât cele stabilite de municipalitate. 

Citește și Navetiștii la Ploiești, victimele jocurilor politice. Unde vor fi debarcați

 

Totodată, verificările au avut ca scop și prevenirerea încălcării mențiunilor din H.C.L. nr. 131/2011 privind circulaţia autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t în zonele de restricție stabilite de municipalitate, fără a deţine autorizaţie de acces valabilă.
Acțiunile s-au desfășurat pe străzile Mihai Bravu, Depoului, Democrației, Vasile Milea, Gheorghe Doja, Gheorghe Grigore Cantacuzino, Șoseaua Vestului, Sondelor, Piața 1 Decembrie 1918, Alexandru Vlahuță, Găgeni, Ștefan cel Mare și Ștrandului.
Astfel, au fost verificați un număr de 142 conducători de autovehicule, aplicându-se 62 de sancțiuni contravenționale, dintre care 8 pentru nerespectarea masei maxime admise, cu o valoare totală a amenzilor de 15.250 lei. 
Autovehiculele ai căror conducători auto au fost depistați că au încălcat prevederile legale mai sus menționate aparțineau societăților Dan Sepsi, Vinotrans, Betels, Impex, Biotravel, Pides Trans, Impuls Leasing, Isacost Trans, Udrea Expres, Saiz Tour, British Tabaco, Pret a Partir, Tahor Serv.
Echipajele Poliției Locale Ploiești vor continua acțiunile în vederea impunerii unui climat de disciplină în rândul transportatorilor, pentru respectarea normelor rutiere.