facturi reduse

În lunile de iarnă, facturile de încălzire sunt, de multe ori, o mare povară. Cu cât gerul este mai mare, cu atât creşte valoarea acestor facturi. Specialiştii susţin că dacă ţinem cont de anumite trucuri, putem face economii importante. 

 

Costurile cu încălzirea ale unei familii pot fi diminuate semnificativ prin măsuri precum utilizarea termostatului pentru reglarea temperaturii sau izolarea termică. Vă prezentăm cinci soluţii care pot duce la scăderea facturii de la încălzire.  

 1. Izolarea ţevilor 

 

“Este vorba despre o investiţie minimă, care, în schimb, aduce o economie consistentă bugetului în lunile de iarnă. Mai exact, se reduc pierderile termice de pe traseu. În magazinele de specialitate se găsesc tuburi goale confecţionate din spumă poliuretanică tăiată longitudinal special pentru izolarea ţevilor. Ca o alternativă se poate utiliza vată minerală, aceasta, însă, trebuie înfăşurată în folie de aluminiu şi fixată cu o bandă adezivă. E drept că varianta cu vată minerală pierde la capitolul estetic” ne-a explicat Andrei Popa, instalator. 

Citește continuarea pe adevarul.ro