sport

Elevii scutiti de efort fizic trebuie sa fie prezenti la orele de educatie fizica si sport, absentele se trec in catalog, afirma Ministerul Educatiei Nationale pe pagina de Facebook. 

"Pentru integrarea in colectiv a elevilor scutiti medical, cadrul didactic le poate atribui sarcini organizatorice: arbitraj, cronometrare, masurare, inregistrarea unor elemente tehnice, tinerea scorului, etc. Elevii nu sunt obligati sa vina la orele de educatie fizica si sport in echipament sportiv, dar trebuie sa aiba incaltaminte adecvata pentru salile de sport", precizeaza institutia.

 

Mesajul Ministerul Educației postat pe Facebook:

Suntem întrebați de prezenţa la orele de educaţie fizică şi sport a elevilor scutiţi medical, vă venim în ajutor cu următoarele informații:

Elevii scutiţi de efort fizic au obligaţia de a fi prezenţi la orele de educaţie fizică şi sport. 
Absenţele la aceste ore se trec în catalog. Profesorul de educaţie fizică şi sport consemnează în catolog, la rubrica respectivă, ,,scutit medical în semestrul” sau ,,scutit medical în anul şcolar”, specificând totodată documentul medical, numărul şi data eliberării acestuia.

 

Elevilor, scutiţi medical, nu li se acordă calificative/note şi nu li se încheie media la această disciplină în semestrul sau în anul în care sunt scutiţi medical.

Pentru integrarea în colectiv a elevilor scutiţi medical, cadrul didactic le poate atribui sarcini organizatorice: arbitraj, cronometrare, măsurare, înregistrarea unor elemente tehnice, ţinerea scorului, etc. Elevii nu sunt obligaţi să vină la orele de educaţie fizică şi sport în echipament sportiv, dar trebuie să aibă încălţăminte adecvată pentru sălile de sport.