scandal microbuze

Câteva mii de navetiști au fost înștiințați de patronii firmelor de transport că de la 1 noiembrie vor fi debarcați la Podul Înalt și nu în autogara din zona de Sud a Ploieștiului. Primarul susține că transportatorii nu vor fi interziși pe teritoriul orașului cu o singură condiție: să respecte legea!

 

Este cazul, de exemplu, navetiștilor de pe traseul Ariceștii Rahtivani-Ploiești. Contactați de reporterii observatorulph.ro, reprezentanții firmelor care deservesc traseul licitat și adjudecat la Consiliul județean Prahova susțin că li s-a interzis să mai intre în Ploiești. "Până acum ne-au dat autorizație de transport până la Sud, dar acum ne obligă să debarcăm călătorii la Podul Înalt, deși în caietul de sarcini traseul e până la Autogara de la Sud, unde plătim și o taxă. Firma noastră a fost amendată luna aceasta de zece ori!"acuză reprezentantul uneia dintre firmele care deservesc acest traseu.

Conducerile Consiliului Județean Prahova și Primăriei Ploiești își pasează reciproc responsabilitatea. 

Primarul Adrian Dobre: "Am verificat și am constatat că așa stau lucrurile. Vreau să subliniez apăsat: Primăria Ploiești nu a intervenit și nu va interveni niciodată decât pentru respectarea legalității! În cazul traseelor respective, transportatorii au licență de transport până la terminalul de la Gara de Sud și până acolo vor transporta călătorii, ca și până acum, fără nicio piedică din parte poliției locale. Acest lucru este valabil pentru toți transportatorii care respectă legea. În ceea ce privește controalele făcute de poliția locală, acestea au vizat strict transportatorii care piratează TCE în Ploiești, nerespectând traseele și stațiile pe care le-am acordat dreptul de a circula și staționa. Dealtfel, sunt sigur că aceștia din urmă au încercat să genereze scandalul beneficiind de știți și dumneavoastră a cui susținere politică. Le sugerez să înceteze și să se gândească la oameni. În concluzie, mă repet, atâta timp cât respectă legea și traseele din licență, niciun transportator nu va avea probleme în Ploiești".

 

Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova: "Primăria Ploiești emite autorizația în baza căreia transportatorii pot circula pe raza orașului. Consiliul Județean Prahova nu are nicio responsabilitate privind acest aspect. La licitația organnizată în 2013, pentru traseul Ariceștii Rahtivani - Ploiești, stația terminus a fost desemnată Autogara Sud. Transportatorii au fost amendați de Poliția Locală Ploiești, aflată în subordinea primarului, în baza unei decizii din 2013 prin care transportatorii nu mai au voie să intre în oraș".