greva

Grevă de avertisment, miercuri, în sistemul de sănătate. Între orele 8.00 - 10.00, medicii îşi întrerup actvitatea, fiind asigurate doar urgenţele în spitale. Medicii şi asistenţii protestează faţă de inechităţile salariale, iar pe 31 octombrie au anunţat că vor intra în grevă generală.

 

 

Preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat, Ion Cotojman,  a declarat că, deşi sunt purtate discuţii susţinute cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cel al Muncii, promisiunile nu înseamnă soluţionarea problemelor, aşa că protestele vor începe conform calendarului stabilit iniţial.

 

Sindicaliştii solicită emiterea de urgență a modificărilor Ordinului Ministrului Sănătății 870/2004, în vederea corelării cu OUG 20/2016;identificarea soluțiilor reale de motivare a medicilor care urmează să acopere normele de muncă vacante, generate de vidul de specialiști pe diverse specialități medicale, chirurgicale sau de urgență; crearea unui cadru legal pentru admiterea în învățământul superior a asistenților medicali cu studii medii și vechime în specialitate, în vederea parcurgerii unor programe de formare unice, la nivel național și, totodată, pentru respectarea standardelor și curriculelor europene de formare a personalului medical cu studii superioare; o salarizare unitară a personalului medical, în orice sector de activitate în care se asigură act medical; o salarizare corespunzătoare a personalului TESA și a funcționarilor publici din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică, în concordanță cu salarizarea din sectorul de activitate Sănătate.
sursa: rtv.net

 

 

Administrație
  • Joi, 14 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

TCE riscă să aibă conturile blocate

Societatea de transport are aproximativ 16 milioane de lei datorie către SPFL, conform unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile. Salvarea TCE este o reeșalonare a datoriei, care poate...