politisti

62 de polițiști și personal contractual din cadrul IPJ Prahova au fost cercetați disciplinar de la începutul anului până în prezent, în cadrul a 54 de dosare de cercetare prealabilă disciplinară soluționate de Biroul Control Intern (BCI).

 

La solicitarea reporterilor ziarului Incomod, Poliția Prahova a oferit exemple de dosare în care polițiștii din județ au fost cercetați anul acesta de BCI.

Pe 28 martie 2016, BCI a finalizat cercetarea prealabilă prin care un agent de poliție a fost găsit vinovat de săvârșirea abaterii disciplinare de comportare necorespunzătoare în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției. Concret, în sarcina agentului de poliţie s-a reţinut că, în timpul programului de lucru, a plecat de la serviciu şi a consumat băuturi alcoolice.

În urma soluţionării cercetării prealabile a fost sesizat Consiliul de disciplină, care a propus sancţionarea poliţistului prin diminuarea salariului funcţiei de bază cu 10% pe o perioadă de 3 luni, propunere aprobată de conducerea I.J.P. Prahova. După dispunerea sancţiunii, agentul de poliţie a încetat raporturile de serviciu cu instituţia, prin pensionare.

Pe 26 ianuarie 2016, BCI a finalizat cercetarea unui alt polițist care a fost găsit vinovat de faptul că nu a efectuat acte în două dosare penale pe care le avea în lucru, neexecutând sarcinile dispuse de procuror. Conducerea IPJ Prahova a dispus ca polițistul să primească o mustrare scrisă.
Citește articolul integral pe ziarulincomod.ro

 

Opinii Voxpublica
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Nicolae

Circ, panaramă și suspine la PNL Prahova

Ce să zic? N-am ce să zic! Citiți astea doua texte si cruciți-vă: până aici a ajuns organizația seniorului Quintus. Ca să rămânem în contextul și atmosfera ”pupat toți piața endependenți”, întreb și eu ca...