padureni front

La sugestia unui cititor, observatorulph.ro a comparat o comună-model din epicentrul sărăciei cu multe dintre cartierele Ploieștiului. Iată ce a ieșit.

 

Comuna Pădureni, din județul Vaslui, arată ca o adevărată localitate europeană. Comuna are camping, piscină, teatru de vară, sală de spectacole, loc pentru echitaţie, teren de sport cu tribună şi nocturnă, un parc frumos amenajat cu foișoare și terase.

Pentru a transforma localitatea, primăria a aplicat și a obținut fonduri externe: inițial SAPARD și PHARE, iar apoi, după aderarea României la UE, fonduri europene.

De-a lungul timpului, primăria a achiziționat și un excavator pentru întreținerea drumurilor, un tractor cu remorcă, autogunoieră și două microbuze. Toate satele au televiziune prin cablu, iar în comună funcționează două dispensare, două cabinete de medicină de familie, farmacii și un cabinet stomatologic. Școala din Pădureni are laborator de informatică și sală de gimnastică.
Citește articolul integral pe http://greatnews.ro/

 

În schimb, Ploieștiul, unul dintre orașele cu cele mai mari bugete locale din țară, arată jalnic, mai ales la periferie. 

Cartiere precum Tineretului, Pictor Rosenthal, Bereasca, Mitică Apostol au multe străzi neasfaltate sau pline de gropi, iluminat public deficitar sau inexistent, iar în locul spațiilor verzi sunt maidane pline cu bălării.

Și, pentru că o imagine face cât 1000 de cuvinte, iată realitatea:

 

Comuna Pădureni (județul Vaslui) 

padureni1

padureni2

 

padureni3

Orașul Ploiești (Cartierul Tineretului și Mitică Apostol)

ploiesti1

ploiesti2

ploiesti3