poluare 5

Mirosul înțepători de gaze și produse petroliere din Ploiești este doar un disconfort olfactiv! Asta transmit autoritățile de mediu din Prahova printr-un comunicat de presă de toată jena!

 

Comunicatul comun al Gărzii de Mediu și APM Prahova

În urma controalelor, la verificarea surselor de emisii dirijate rezultate din procesele de ardere a combustibililor în cuptoarele instalațiilor și din procesele tehnologice, și din verificarea rezultatelor monitorizării emisiilor atmosferice, raportate la valorile limită de emisie, stabilite prin legislația de mediu în vigoare, nu s-au constatat depășiri ale poluanților analizați. Totodată, din activitatea celor trei rafinării au fost identificate și alte surse de emisii din categoria emisiilor difuze/nedirijate, care pot genera disconfort olfactiv", se arată în comunicatul citat.

Cum sunt otrăviți ploieștenii sub ochii autorităților VIDEO

De asemenea, date fiind numeroasele sesizări ale populației privind disconfortul creat de mirosurile din atmosferă, APM Prahova a instituit un plan de monitorizare suplimentară a calității aerului, prin măsurări momentane, de 30 de minute, urmărind zonele aferente agenților economici potențial poluatori.

 

Vineri, 15:30, ne plimbăm în fața primăriei să respirăm poluare

În urma măsurătorilor, s-a constatat că în perioadele în care condițiile atmosferice (direcția și viteza vântului) au favorizat deplasarea poluanților dinspre platformele industriale N și NE s-au înregistrat creșteri ale valorilor concentrațiilor măsurate în stațiile automate de monitorizare din centrul orașului Ploiești, confirmate și de măsurătorile de scurtă durată realizate conform planului suplimentar (...). Valorile crescute față de tendința zonei au persistat între 30-40 minute, având concentrații cu mult sub concentrațiile maxime admise", spun autoritățile.

Protestul unui ploieștean la benzinăria Lukoil împotriva poluării

În context, cu toate că nu s-au constatat depășiri ale valorilor limită de emisie sau ale concentrațiilor maxim admise, autoritățile de mediu solicită celor trei rafinării un plan de reducere a emisiilor, suplimentar celui prevăzut prin autorizațiile integrate de mediu, și un plan în vederea menținerii calității aerului în parametri optimi, măsura fiind dispusă ca urmare a reclamațiilor privind disconfortul creat de mirosuri.