elevi fara manuale

Ghinioniști! Asta am putea spune despre elevii de clasa a IV-a din Prahova, care nu au primit încă toate manualele, deși școala a început de aproape o lună.

 

Motivul este unul existent la nivel național. Licitațiile au fost contestate în instanță de unele edituri și astfel s-a blocat tipărirea manualelor la nivel național. 

Corpul de Control al premierului a identificat și un prim vinovat: Centrul Național de Evaluare și Examinare.

Reamintim faptul că au fost depuse contestații la Matematică şi la Limba modernă Engleză, precum și la Limba și Literatura Română, Științele Naturii, Istorie și Geografie.

„Momentan, dacă problemele legate de manualele pentru clasa a XI-a și a XII-a s-au rezolvat, așteptăm să primim manualele pentru clasa a IV-a”, a declarat Aurel Graur, purtătorul de cuvânt al IȘJ Prahova.

La rândul lor, părinții elevilor sunt nemulțumiți, având în vedere că deja cursurile au început de o lună și singura soluție este achiziționarea de manuale din comerț.

„Suntem îngrijorați... Deja se predau lecțiile. Am băiatul în clasa a IV-a și deja am cheltuit bani pentru manuale. Nu putem aștepta să primească manualele de la școală... Deja se fac cursuri și indiferent de eforturile cadrelor didactice manualul este de bază”, era de părere Ioana Gheorghe, mama unui copil de clasa a IV-a, care încerca să cumpere un manual de Istorie.