lectii7

Astăzi, reîncepe celebrul concurs Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro (inițiat de Intuitext în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România), ocazie cu care pasionații de matematică vor demonstra de ce aceasta este o disciplină atât de fascinantă.

 Școală și concurs în același timp, Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro are ca scop pregătirea gratuită a elevilor pasionați de matematică. Scopul acestui proiect educațional cu tradiție este obținerea de rezultate la olimpiadele de matematică, punând la dispoziția copiilor, pe lângă secțiunea de concurs, și o zonă amplă de pregătire cu materiale și probleme.

Concursul cuprinde șapte etape cu probleme, teste și materiale de pregătire (desfășurate pe parcursul întregului an școlar), dar și o etapă în care micii matematicieni pregătesc lecții, cele mai bune fiind alese pentru a fi prezentate în tabără.

Astfel, elevii devin profesori pentru câteva ore, rezultatul fiind un schimb de informații și cunoștințe interesante, prezentate în stilul deosebit al fiecăruia dintre elevi.

Echipa noastră de profesori specializați în obținerea performanțelor selectează și o serie de probleme din Gazeta Matematică, iar elevii trimit rezolvările la redacția Gazetei, obținând punctaje în concurs.

Noutatea ediției din acest an a concursului este faptul că există și o culegere tipărită pentru pregătirea copiilor de clasa a IV-a și care va avea o parte din rezolvări online, pe site-ul concursului.

La finalul etapelor intermediare de concurs, elevii care au obținut cele mai bune rezultate participă la tabăra de matematică de la Câmpulung (14-19 august 2017), unde are loc proba finală și premierea.

Așadar, concursul Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro este dedicat tuturor elevilor pasionați de matematică, care își doresc o șansă de pregătire pentru performanță. Un aspect deosebit al acestui demers educațional (inițiat de Intuitext în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România) este faptul că acest sistem de pregătire este gratuit, toți elevii având astfel șansa de a-și duce pasiunea pentru matematică la următorul nivel: cel de performanță.

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Creșele s-au redeschis înaintea școlilor

La cererea părinților care au susținut că nu au cu cine să-și la copiii acasă, creșele din Ploiești s-au redeschis în această dimineață. În ciuda faptului că, miercuri (20 septembrie 2017),...