Penitenciarul Ploiesti

Angajații din penitenciarele din Prahova organizează luni, 3 octombrie, o amplă acțiune de protest. Sindicaliștii promit că această mișcare nu va pune în pericol siguranța închisorilor.

 

Comunicatul sindicaliștilor:

În data de 03.10.2016, începând cu orele 09.00 în fața sediului Penitenciarului Ploiești, situat pe strada Rudului nr. 49 Ploiești, membrii Sindicatului Național al Lucrătorilor de Penitenciare – filiala Ploiești și membrii Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor – Sindicatul Solidaritatea Ploiești organizează o acțiune amplă de protest conform programului stabilit la nivel național.
Dorim să subliniem reprezentanților Ministerului Justiției și Administrației Naționale a Penitenciarelor că, rolul nostru în sistemul de apărare ordine și siguranță publică este unul foarte însemnat, neputând fii îndeplinit în condițiile unei acute lipse de personal, a unor infrastructuri inadecvate și a unor dotări precare.
Desfășurarea și îndeplinirea sarcinilor de serviciu în aceste condiții, nu se poate baza numai pe determinarea și curajul lucrătorilor de penitenciare de a-și îndeplini misiunile încredințate, în situația în care :
• orele suplimentare nu pot fi plătite, iar din cauza insuficienței personalului nici nu pot fi recuperate;
• lucrătorii îndeplinesc multiple sarcini de serviciu peste atribuțiile corespunzătoare funcției ocupate;
• mai mult decât atât, Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor prin neaplicarea prevederilor Ordonanței nr. 20 din 2016 înțelege să nu aplice o prevedere legală, discriminându-ne astfel față de alte structuri similare,.
Acțiunea de azi nu afectează siguranța locului de deținere și garantează asigurarea drepturilor deținuților, conform prevederilor legale.
Cu considerație,
Președintele S.N.L.P. – Filiala Ploiești
Gabriel Iofciulescu