polonia

În perioada 30 septembrie 2015 - 29 septembrie 2016, Centrul pentru dezvoltare durabilă "Orizonturi" din Polonia, în parteneriat cu Fundația Universitatea Hyperion din București, a realizat un proiect de cooperare strategică pentru o mai bună educație antreprenorială, care a fost co-finanțat prin Programul Erasmus + al Uniunii Europene.

 


Scopul proiectului a fost creșterea competențelor tinerilor în domeniul antreprenoriatului. 

Ca parte a proiectului a fost dezvoltat și testat un curriculum de antreprenoriat inovativ, în care cel mai mare accent a fost pus pe utilizarea metodelor practice și a jocurilor de simulare.

De asemenea, s-a realizat o componentă de e-learning realizată prin Platforma Laboratorului Virtual pentru Antreprenoriat (VELP-Virtual Entrepreneurship Laboratory Platform).

La activitățile de formare, care s-au desfășurat în perioada 6-10 iunie 2016, la București, respectiv 20-24  iunie 2016 la Pułtusk, au luat parte 24 de participanți.

Conferința finală a proiectului a fost organizata in data de 20 septembrie 2016, în sala de conferințe a Breslei Meșteșugurilor și Antreprenoriatului din Pułtusk; au fost prezenți: participanții proiectului, elevii și profesorii din școlile profesionale din Pułtusk, reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale și antreprenori din România și Polonia.

Pentru toate persoanele interesate de creșterea competențelor în domeniul antreprenoriatului, există informații despre proiect disponibile pe website-ul www.centrumhoryzonty.pl/p/bee.html.