Afis Expo Romania in Marele Razboi MNIR

Joi, 15 septembrie, la Muzeul Național de Istorie a României din București a fost vernisată expoziția „România în Marele Război" dedicată aniversării a 100 de ani de la intrarea în Primul Război Mondial. Ploieștiul este prezent prin obiectele de colecție și fotografiile de epocă din colecția AEDU.

 În 2009 s-a început constituirea unei colecții de cărți poștale care să surprindă imagini din trecutul ploieștean. De-a lungul celor șapte ani, această colecție s-a mărit constant, cuprinzând astăzi peste 1700 de cărți poștale, fotografii unicat, negative fotografice, diapozitive, albume personale, hărți, broșuri, afișe, acte și documente oficiale, precum și obiecte personale sau din comerțul local de altădată. Acest patrimoniu deosebit de important pentru istoria orașului Ploiești aparține astăzi Asociației pentru Educație și Dezvoltare Urbană.

O parte din obiectele și fotografiile din colecția AEDU care se înscriu în tematica expoziției naționale vor putea fi admirate la Muzeul Național de Istorie a României de pe Calea Victoriei din București între 15 septembrie 2016 – 15 martie 2017. Implicarea AEDU în acest proiect de mare anvergură aduce Ploieștiul într-una dintre principalele expoziții dedicate centenarului intrării României în Primul Război Mondial.
sursa: comunicat de presă AEDU