spital campina

Spitalul Municipal din Câmpina (SMC) merge pe profit de la un an la altul, iar banii obținuți de la Casa de Asigurări de pe urma tratării bolnavilor vor fi investiți în renovarea clădirii. Se întâmplă atât de rar acest lucru în sistemul medical de stat, încât faptul că un spital are suficient de multe resurse pentru a finanța o lucrare amplă de modernizare, pare o minune.

 

După ce în primăvara acestui an, Policlinica acestei unități medicale a fost renovată integral și dotată cu echipamente medicale moderne, de data aceasta cu fonduri europene, începând cu data de 1 octombrie se va renova și clădirea Spitalului. Cele mai mari schimbări le vor suporta parterul, unde holul de la intrare, inclusiv cel de la primiri urgențe, va căpăta o altă față, scările, dar și secția de Pediatrie, aflată la ultimul etaj.

Conform medicului Călin Tiu, managerul  SMC, proiectul prevede reorganizarea spațiilor comune, de la schimbarea ușilor și a balustradelor până la mobilier și aparatură medicală nouă. La parter va fi amenajată o zonă de așteptare modernă, spațiul va fi mult "aerisit" pentru că va dispărea acel chioșc din lemn unde se depuneau documentele pentru internare, va dispărea inclusiv tonomatul de cafea, unde nu de puține ori se formau cozi din cauza cărora accesul în spital era blocat, balustradele de la scări, tocite și învechite, vor fi înlocuite cu altele din inox,  pentru ca marea schimbare să se simtă acolo unde ardea cel mai rău, la secția Pediatrie, dar și la oficiile pentru pacienți, unde vor fi schimbate mesele, scaunele, vesela și tacâmurile. Costurile pentru renovarea spitalului se ridică la suma de aproximativ 700.000 de lei și vor fi asigurate din fondurile spitalului, la care se mai adaugă încă pe atât, bani de la bugetul Primăriei Câmpina. Fondurile venite de la administrația publică locală vor fi folosite însă exclusiv pentru renovarea secției pentru copii.

 


Odată cu aceste lucrări de modernizare, va fi achiziționată și aparatură medicală mult mai performantă decât cea folosită în prezent, iar pe lista de achiziții se regăsește: targa hidraulică,  aparat de ventilație, masă de operație pentru secția Urologie, ecograf pentru Pediatrie, bandă hemostatică, etuvă pentru secția Nou Născuți (necesară pentru sterilizarea instrumentarului medical), un EKG pentru secțiile chirurgie și ATI, aparat de anestezie pentru ATI, masă radiantă pentru secția Nou Născuți, dar și aparatură performantă pentru secția ORL.


Medicul Călin Tiu speră ca, până la sfârșitul anului, proiectul să se finalizeze, iar de Crăciun, cei mai mici pacienți ai spitalului, care vor avea neșansa să-l aștepte pe Moșul pe un pat de spital, să împodobească bradul într-o casă complet renovată și modernizată.