manuale

Mâine începe un nou an școlar, însă elevii de clasa a patra nu vor avea manuale la cele mai importante materii, precum limba română, matematică, limba engleză, Ştiinţe ale naturii, Istorie şi Geografie. 

 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei, susține că au apărut probleme la licitațiile pentru manuale. 

„Vor exista manuale şcolare la clasa a IV-a doar pentru şapte discipline. Pentru alte două discipline, matematică şi limba engleză modernă, sperăm că în octombrie manualele vor putea fi livrate. Pentru patru discipline, respectiv Limba şi literatura română, Ştiinţe ale naturii, Istorie şi Geografie, contestaţiile se află în analiza instanţelor. Pe măsură ce acestea se vor finaliza, vom putea avea manuale şi pentru aceste discipline”, a declarat Mirabela Amarandei, citată de Mediafax.

Potrivit jurnalistii.ro, Corpul de Control al premierului a descoperit nereguli la licitaţia pentru manualele de clasa a IV-a, cum ar fi încălcarea procedurii de secretizare/desecretizare a ofertelor de manuale, neregulile fiind semnalate la vremea respectivă şi de către reprezentanţii mai multor edituri care au participat la licitaţia organizată de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE).