apa calda

Electrocentrale Bucureşti a anunțat ieri că 40% din locuitorii Capitalei vor rămâne fără apă caldă dacă societatea nu achită către Distrigaz o datorie de peste 147 de milioane de lei, Elcen acumulând datorii din cauză că RADET nu şi-a plătit restanţele, anunță Mediafax.


Potrivit Elcen, deşi Primăria Capitalei şi-a luat angajamentul că va achita suma de aproape 259 de milioane de lei, până în prezent datoria nu a fost achitată, "societatea informând municipalitatea că fără plata datoriei "nu se va putea intra în sezonul de termoficare 2016 – 2017" arată sursa citată.

În acest context, observatorulph.ro a solicitat operatorului de termoficare un punct de vedere referitor la situația din Ploiești.

Într-un comunicat remis redacției noastre, reprezentanții Veolia Energie Prahova susțin că, deși societatea are de recuperat peste 2 milioane de lei provenind din restante la plata facturilor de catre populație si 13,3 milioane de lei provenind din diferenta de pret a combustibilului, ploieștenii nu vor avea nicio problemă cu furnizarea agentului termic.

Îi asigurăm pe toți clienții noștri că agentul termic va fi furnizat la parametrii stipulați în contractul de concesiune, testele de presiune recent efectuate la Ploiești demonstrând că investițiile în infrastructura de transport și distribuție de la preluarea serviciului si-au dovedit eficacitatea.