reduceri cfr

CFR Călători a anunțat că, pentru anul școlar 2016 - 2017, elevii și studenții vor beneficia de o nouă reducere a abonamentelor.

 

Astfel, susțin reprezentanții CFR Călători, elevii și studenții beneficiază de abonamente lunare la trenurile Regio (contravaloarea acestor abonamente reprezentând 50 % reducere din valoarea abonamentelor lunare).

„Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a II-a, se eliberează pentru distanțe de până la 300 km, iar numărul călătoriilor incluse este nelimitat. Aceste abonamente se acordă în baza carnetului de elev, respectiv a legitimației de „reducere la transport” pentru studenți, vizate pe anul școlar/universitar în vigoare”

CFR susține că un elev/student va plăti doar 76,65 lei pentru un abonament lunar Regio, clasa a II-a pe ruta Bucureşti Nord - Ploieşti Sud, în loc de 306,6 lei cât ar costa călătoriile la preț întreg timp de 21 de zile lucrătoare sau de 153,30 lei cât costă un abonament lunar la tarif standard pentru tren Regio.

Pentru începutul anului şcoalar/universitar 2016-2017, călătoria cu trenul se face în baza biletului/abonamentului, a carnetului de elev, respectiv a legitimației de student “reducere la transport” vizate pentru anul şcolar/universitar 2015-2016. Elevii din învăţământul obligatoriu, profesional şi liceal acreditat/autorizat vor putea cumpăra bilete/abonamente cu reducere până la data de 9 octombrie 2016 inclusiv, iar studenţii până la data de 31 octombrie inclusiv.

Elevii din clasele I, din clasele a IX-a (în perioada 12 septembrie-09 octombrie 2016 inclusiv), precum şi studenţii de anul I (în perioada 01 octombrie – 31 octombrie 2016 inclusiv) pot cumpăra bilete/abonamente cu reducere în baza unei adeverinţe eliberate de către unitatea de învăţământ de apartenenţă, în cazul în care aceasta nu le-a eliberat carnetul de elev/ legitimaţia de student “reducere la transport”.

Ulterior datelor de 9 şi 31 octombrie 2016, nu se vor mai accepta adeverinţele pentru procurarea biletelor/abonamentelor, ci doar carnetele de elev, respectiv legitimaţiile de student “reducere la transport” care trebuie vizate pentru anul şcolar/universitar 2016-2017.