agenti

Agenții de poliție locală rutieră au amendat 115 șoferi de mijloace de transport persoane și marfă pentru că au încălcat mai multe hotărâri ale consiliului local.

 

Comunicatul Poliției Locale Ploiești:

Poliția Locală Ploiești prin Serviciului Circulație pe Drumurile Publice în colaborare cu reprezentanții Biroului Mobilitate Trafic Urban aparținând Primăriei Municipiului Ploiești au efectuat, în perioada 31 august - 2 septembrie 2016, o serie de controale specifice ce au avut ca scop respectarea de către conducătorii auto a prevederilor legale referitoare atât la transportul de marfă cu autovehicule ce au masă maximă autorizată  de peste 3,5 tone, cât și la transportul de persoane cu microbuze sau autobuze.

În urma verificărilor efectuate în cazul a 132 conducători de autovehicule, polițiștii locali au aplicat un număr de 115 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 28.750 lei, pentru nerespectarea restricțiilor de tonaj pe anumite sectoare de drum, nedeținerea autorizațiilor de circulație ori circulația pe alte trasee decât cele stabilite de municipalitate, nerespectarea terminalelor de îmbarcare și debarcare  - potrivit mențiunilor din Hotărârea Consiliului Local nr.131/2011 și celor din Hotărârea Consiliului Local nr. 228/2006.

Astfel, acțiunile s-au desfășurat pe străzile Vasile Milea, Gheorghe Doja, Gheorghe Grigore Cantacuzino, Șoseaua Vestului, Sondelor, 1 Decembrie 1918, Găgeni, Alexandru Vlahuță, Democrației, Ștefan cel Mare, Depoului și Ștrandului.