coada prefectura

Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova. atât copia actului de identitate, necesară obținerii unor documente de la poliție (cazier judiciar, avize, atestate etc.), cât și dovada plății amenzii de circulație se pot trimite, scanate, pe adresa de mail a Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Astfel, pentru a nu mai apela la serviciile poștale sau pentru a nu vă mai deplasa la unitatea de poliție, trebuie să transmiteți dovada plății amenzii la adresa de mail a inspectoratul din care face parte agentul constatator. În cazul în care acesta este polițist la alt inspectorat județean, vă rugăm să accesați www.politiaromana.ro, secțiunea ”unități teritoriale”, pentru a identifica adresa de mail a unității în care activează ca polițist.

În vederea facilitării procedurii, persoanele care doresc să transmită dovada plății amenzilor de circulație sunt rugate să anexeze și copia scanată a procesului verbal de constatare a contravenției.

De asemenea, nu mai este nevoie să veniți cu copie xerox a cărții de identitate pentru a obține documente eliberate de poliție. Este suficient să transmiteți copia scanată a documentului de identitate pe e-mailul instituției.

Totodată, pentru obținerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicită timbrul fiscal în valoare de 2 lei.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în situațiile în care cererea este depusă în România.