balarii

Hotnews.ro a publicat un reportaj despre Parcul Municipal Ploiești, deschis a finalul lunii mai, cu doar cateva zile inainte de alegerile locale. Ieri, observatorulph.ro a publicat fotografii cu locurile de joacă din Parcul Municipal Vest, invadate de bălării.

 

Fragmente din articolul publicat astăzi de hotnews.ro:

In acel moment parcul era clar nefinisat, cel mai grav lucru fiind ca nu era deloc umbra, desi teoretic la proiect s-a lucrat cativa ani. Acum, la trei luni de la deschidere, parcul arata si mai rau: aleile sunt napadite de buruieni, pomii s-au uscat aproape complet. Rezultatul? Sambata dupa-amiza, pe o temperatura suportabila, nu erau nici macar zece oameni in parcul de 54 hectare.


Investitiile totale pentru Parcul Municipal Vest, situat langa gara din partea de vest a orasului, au fost de 70 milioane lei, din care aproape 50 milioane au venit din fonduri europene. Insa fiindca termenul de finalizare nu a fost respectat, Primaria a platit lucrarile de dupa acel termen, in valoare de 22 milioane lei.


Pomii erau verzi la final de mai. Acum sunt ingalbeniti

Era mare nevoie de parcuri in Ploiesti, orasul avand un singur parc mare si umbros, langa Sala Olimpia, restul fiind parcuri mici raspandite in diverse cartiere si in centru. Ploiestenii au asteptat cu interes deschiderea marelui parc "de dupa linii" si multa lume a fost dezamagita la deschidere din cauza ca foarte multe lucruri erau in neregula. Acum, la trei luni de la inaugurarea oficiala, totul arata si mai rau: o parte dintre aleile largi sunt napadite de balarii, iar pe spatiul verde buruienile au ajuns sa aiba si peste 1,5 metri inaltime. Chiar si mesele de ping-pong au fost "impresurate" de ierburi, sera gandita sa gazduiasca plante exotice sta goala si parasita, iar parcarea mare era absolut goala sambata dupa-amiaza cand afara erau sub 30 de grade.Cel mai suparator este faptul ca in parc NU exista umbra. Sunt cateva foisoare mici, alte zone cu scaune nu sunt acoperite, iar pomii, plantati "pe fuga" inainte de inaugurare, s-au uscat si ofera o priveliste jalnica pentru un parc care ar fi trebuit sa fie un model.
Citește articolul integral pe hotnews.ro