asfalt spart ploiesti

Un cititor indignat că o echipă de muncitori sparge asfaltul turnat pe fonduri europene pe Șoseaua Nordului a transmis prin intermediul observatorulph.ro o scrisoare deschisă autorităților:

"In urma cu doi ani, ploiesteanul de rand parea incantat ca in orasul sau, datorita lucrarilor de modernizare a strazilor si caii de rulare a tramvaiului, se realizeaza ceva bun si util. In momentul de fata, nu ne putem da cu parerea in mod exact cat de buna a fost investitia, in conditiile in care linia 101 este cu probleme in dreptul parcului Mihai Viteazu, iarba din acea zona nu se poate numi iarba, ci buruiana, iar mochetele verzi aplicate cu adeziv pe peroane, ori nu au fost montate peste tot, ori unele au disparut peste noapte. In ceea ce priveste utilitatea, da, sa circuli fara sa te zgaltai ca altadata, e lucru mare. Insa ce ne facem cu rablele de tramvaie, de pe vremea cand inaintau nemtii spre Oituz? Explicatia autoritatilor este cat se poate de simpla. Atata timp cat Trasport Express Ploiesti este in criza, sa nu zicem faliment, ramanem cel putin un an cu buza umflata la acest capitol.

Peste toate acestea, deunazi, nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut un grup de muncitori spargand o buna portiune din asfaltul proaspat turnat in zona Complexului Mare Nord, in imediata vecinatate a statiei de tramvai. Intrigat din cale-afara cat de repede incepem sa distrugem totul, la doar cateva luni dupa ce s-a taiat panglica lucrarii, am cerut explicatii sefului de echipa. Acesta, nu numai ca m-a refezit cat colo, vociferand agasant ca nu este treaba noastra sa stim ce se intampla in zona, atata timp cat totul este marcat corespunzator. Probabil asa o fi, insa sa stricati peste noapte ce altii au muncit ziua, vi se pare firesc, domnilor? In cele din urma, cu chiu cu vai, am putut intra in posesia informatiei ca in urma cu o zi se fisurase o conducta in acel loc. Veche, montata prost, facuta din materiale ieftine la pret, naiba stie. Cert este ca se fisurase. Cu ea s-a fisurat insa si strada, cu ea s-au fisurat si visele noastre ca putem mentine un Ploiesti curat, modern, ca marile orase ale tarii. Iluzii desarte, fratilor".