parc vest

De la inaugurare și până în prezent Parcul Municipal Vest, cea mai nouă investiție a Primăriei Ploiești pentru creșterea confortului locuitorilor orașului și-a atras numeroase critici, de la modul în care au fost realizate construcțiile până la felul în care zona este întreținută.

 

În puținele zile scurse de la deschiderea oficială și până în prezent copacii plantați s-au uscat în proporție mare, iarba a rămas necosită și a invadat aleile, terenurile de sport au fost compromise de prima ploaie sănătoasă, lacul artificial s-a transformat într-o hazna, iar seri la rând puținii ploieșteni care s-au încumetat la o plimbare pe aleile ”municipale” au dat peste porci scăpați de la ferma din apropiere. 

Marian Dragomir, unul din fondatorii asociației MasterPeace România a luat inițiativa de a igieniza și de a da parcului un aspect normal. Fără a avea vreo susținere din partea administrației locale acesta a lansat in mediul online un apel către ploieștenii dispuși să-și petreaca seara zilei de sâmbătă curățind parcul. 

”În Parcul Municipal Vest, inaugurat acum câteva luni, majoritatea copăceilor s-au uscat, supraviețuind doar o mare parte din salcâmi, iar buruienile și iarba au crescut peste tot.

 

Haideți sa ne strângem cu mic cu mare sâmbătă, 20 August, la ora 17, pentru a salva salcâmii, a curăța aleile de vegetația crescută și a igieniza zonele de interes.” a fost mesajul postat de Marian Dragomir pe profilul personal de facebook

actiune parc municipal