biblioteca iorga

Ploieștenii au lăsat pe ultimele locuri activitățile de relaxare ca cititul, și optează pentru distracții specifice sezonului. 

 


La jumătatea lunii august, biblioteca județeană este aproape goală. Singurii care mai trec pragul  instituției sunt pensionarii pasionați de lectură, fețe nelipsite din bibliotecă. “Așa este în fiecare vară, mai vin și tineri, dar majoritatea preferă terasele și piscinele în detrimentul bibliotecii” , susține un reprezentant al bibliotecii Nicolae Iorga. Cu toate acestea, angajații speră ca apropierea anului școlar să aducă elevii înapoi în instituția culturală.

Nici comercianții de cărți nu stau mai bine. Oamenii numai cumpără cărți vara. Acum, cele mai căutate sunt cele școlare, dar și pentru ele sunt puțini interesați. Se observă totuși o creștere în rândul cărților de legislație rutieră, foarte mulți tineri urmând cursurile școlii de șoferi în perioada verii .

Vântul prin bibliotecă va bate până în septembrie, când elevii vor începe școala iar vremea se va mai răci, perioadă în care mulți preferă să stea în casă cu o carte bună.

bilioteca