bucegi

Dacă nu v-aţi planificat încă zilele de concediu sau vreţi să mai “furaţi” un weekend de aer tare de munte, vă propunem unul dintre cele mai frumoase trasee din Munţii Bucegi, de dificultate medie.

 

Este vorba de traseul Cheile Zănoagei – Lacul Scropoasa – Cheile Orzei - Cascada Şapte Izvoare. Este un traseu bine marcat, aşa că nu aveţi cum să vă rătăciţi. Este de preferat, însă, să îl începeţi în prima parte a zilei, pentru a nu veni la locul de cazare pe înserat, întrucât zona este frecventată de urşi.

Cea mai bună variantă de a ajunge la Cheile Zănoagei este DN 71 Târgovişte – Sinaia. Părăsiţi DN 71 şi intraţi pe DJ 713 - Cabana Cuibul Dorului - Şaua Dichiu.   De la Cuibul Dorului faceţi stânga spre platoul Padina, pe drum asfaltat recent şi mergeţi până ajungeţi la Campingul Zănoaga.  

 

De la Campingul Zănoaga există indicator Lacul şi Cabana Scropoasa.   Se trece apa pe un podeţ din capătul din stânga al campingului şi se urmează marcajul cruce albastră.   Ţinând partea stângă a Lacului Scropoasa, ajungeţi la capătul Cheilor Orzei. Nu departe se află şi Cascada 7 Izvoare, care se spune că are cea mai pură apă din lume.

Citeste mai mult: adev.ro/ntfx6r