urmarit

Un ploieștean a fost reținut de polițiști pentru conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și distrugere.

 

Comunicatul IJP Prahova:

La data de 4 august, un echipaj de poliție din Ploiești a efectuat semnal regulamentar de oprire față de un conducător auto care se deplasa pe Bulevardul Republicii. Pentru că acesta nu s-a conformat, echipajul a pornit în urmărirea autoturismului. Polițiștii au găsit mașina abandonată, ulterior la fața locului prezentându-se un bărbat care a pretins că este conducătorul auto.

În urma cercetărilor, polițiștii Secției nr. 1 Ploiești, au stabilit că autoturismului îi expirase autorizația de circulație provizorie în urmă cu o zi, motiv pentru care au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui autovehicul neînmatriculat. De asemenea, au stabilit că nu bărbatul care s-a prezentat ca fiind șoferul mașinii este cel care a fost de fapt la volan, ci fratele acestuia, care nu poseda permis de conducere.

Astfel, în baza unui mandat de aducere emis de Judecătoria Ploiești, joi, 11 august, persoana bănuită a fost adusă la audieri și reținută de polițiști pentru 24 de ore.

Astăzi, bărbatul, în vârstă de 43 de ani, din Ploiești, a fost prezentat instanței de judecată cu propunede de arestare preventivă. Judecătoria Ploiești a dispus plasarea acestuia sub control judiciar pentru 60 de zile

În cauză, sunt continuate cercetări pentru conducerea unui autovehicul fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat, distrugere și mărturie mincinoasă.