busteni vacanta

Salariații se pregătesc de o mini vacanță pentru weekendul 12-14 august, la care se adaugă și ziua liberă dată de la stat, 15 august, cu ocazia sărbătorii religioase de Sfânta Maria.

 

În stabilirea vacanței se ține seama mai mult de preferințele fiecăruia și de modul în care oamenii doresc să își petreacă zilele libere. Pentru cei care preferă să fie în mijlocul evenimentelor și iubesc soarele, cel mai indicat loc este litoralul Mării Negre. Aici apare și un mic disconfort din cauza sutelor de mii de turiști care umple stațiunile în această perioadă, și a cazării care este destul de greu de găsit dacă nu faceți o rezervare din timp.

Pentru cei care vor să stea departe de razele puternice ale soarelui și aglomerația din stațiunile Constănțene, Valea Prahovei le stă la dispoziție, înlocuind nisipul cu natura proaspătă. 

Un sejur de trei nopți la un hotel de trei stele din Sinaia, all inclusive, costă 699 de lei pentru mini-vacanța de Sf. Maria. Pentru cei care nu doresc să plătească această sumă, există și alternative.

 

Spre exemplu, în orașe precum: Bușteni, Azuga, Predeal, Sinaia sau Valea Doftanei, prețurile pe noapte pleacă de undeva de la 60 de lei pentru o cameră, și pot ajunge la 250 de lei, în funcție de condițiile de cazare și facilitățile oferite. Aceste tarife conțin doar cazarea sau maxim micul dejun inclus. Pentru alte facilități, turiștii sunt nevoiți să scoată alți bani din buzunar dar au libertatea de a-și alege locul unde să servească masa sau serviciile pe care le doresc. De exmplu, transportul cu telecabina la Babele, urcare-coborâre costă 70 pentru adulți și 36 de lei pentru copii. Ultima cursă se face la 17:45, iar în cazul în care sunt foarte mulți turiști programul se prelungește până la 20:00.

O destinație perfectă pentru această perioadă este Gura Diham, din Bușteni. Aici există zonă de camping pentru cei cărora le place vacanța la cort iar transportul cu tractorașul până în Bușteni costă 5 lei. De asemenea, în apropiere se mai găsește și Cabana Gura Diham unde turiștii pot servi masa și se pot caza.

Dacă ajungeți pe Valea Prahovei, nu uitați să vizitați cele mai frumoase obiective turistice cu care județul se poate lăuda: Gara Sinaia, Curcea de pe Caraiman, Cascada Urlătoare, Sfinxul și Babele, Castelul Peleș, Castelul Cantacuzino, Cazinoul Sinaia, Muzeul Cinegetic Posada, Mânăstirea Caraiman, la care se adaugă numeroasele trasee montane pentru împătimiții de aventură.  

 

Dacă aveți de gând să vă petreceți weekendul acesta pe Valea Prahovei, este recomandat să faceți rezervările din timp, specialiștii în turism preconizând un val de turiști care vor lua cu asalt stațiunile montane. De asemenea, luați în considerare și drumul până acolo, DN1 fiind cunoscut pentru coloanele de mașini care se formează în weekend. Poliția recomandă celor care au drept destinație Brașov, ruta alternativă pe Cheia, pentru evitarea orelor de așteptare în trafic.