alee senzoriala campina

Inaugurată la sfârșitul lunii mai a acestui an, aleea senzorială din incinta Căminului Petrol a creat senzație pe plan local. Este al doilea proiect de acest tip din țară, după grădina senzorială de la Galați. Din păcate, de aleea de la Câmpina nu s-a mai ocupat nimeni, astfel că, după două luni, nu a mai rămas aproape nimic din ea.

 

Este un fapt care devine caracteristic Câmpinei. Ne place să avem, realizăm ceva, ne lăudăm cu ceea ce am făcut, pentru ca apoi să nu ne mai intereseze. Aleea senzorială, un spațiu de relaxare și o soluție terapeutică în același timp, a reprezentat o idee excelentă. Un proiect de succes al Asociației de Dezvoltare și Promovare a Turismului Prahova, realizat cu sprijinul Primăriei și mai multor voluntari, copii și adulți. Terapie și relaxare, în picioarele goale, pe nisip cu scoici, conuri de brad, fân, frunze din păduri de foioase, lemn, pietre de râu, roci de munte, scoarță de copac etc.

Vezi aici cum arăta Aleea senzorială la inaugurare. Pășeaiși te încarcai cu energie

 

Acum, din toate acestea nu a mai rămas aproape nimic. Mai mult, sunt porțiuni unde aleea a fost invadată de buruieni. Ca o paranteză, grădina senzorială de la Galați a fost deschisă în 2014 și încă există. Este reamenajată în fiecare primăvară și vizitată până spre toamnă. Aleea de la Câmpina nu a rezistat nici două luni.
sursa: campinatv.ro
VIDEO Aleea senzorială distrusă în două luni