castelul peles securitate

Din cauza funerariilor organizate pentru Regina Ana a României, securitatea în jurul Castelului Peleș va fi sporită iar o parte din circulație va fi restricționată, șoferii urmând să folosească rute alternative. 

 

În perioada 09 - 10 august a.c, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova vor suplimenta dispozitivul de ordine și protecție la Castelul Peleș, precum și pe traseele care converg spre aceasă locație.
Conform programului și precizărilor Casei Regale accesul pe Aleea Peleșului, dinspre complexul Bastion către complexul comercial Economat, precum și pe Aleea Săniușului, va fi resticționat temporar.

În această perioadă conform deciziei Casei Regale compexul va fi închis publicului.
Jandarmeria Prahova adresează rugămintea tuturor turiștilor și locuitorilor orașului Sinaia să respecte precizările reprezentanților Casei Regale și ale forțelor de ordine pe timpul desfășurării activității.

Programul ceremoniilor pentru Regina Ana va începe de marţi seară, când sicriul va ajunge în România. De la Otopeni va fi transportat la Castelul Peleş şi apoi, miercuri seară, la Palatul Regal din Capitală. Slujba de înmormântare va avea loc, în rit ortodox, sâmbătă, de la ora 15:00, la Noua Catedrală de la Curtea de Argeş. Ceremoniile religioase vor fi oficiate însă şi de reprezentanţii Bisericii Romano-Catolice.