upg ploiesti

După ce observatorulph.ro a publicat scrisoare unui absolvent de liceu care susține că nu își mai poate retrage diploma de BAC de la dosarul pentru admiterea la Facultatea de Litere și Științe a UPG-ului, în vederea confirmării locului la o altă facultate în Brașov, decanul facultății a transmis la solicitarea observatorulph.ro următorul punct de vedere: 

 

Citește și: Scrisoarea unui absolvent de liceu: UPG-ul îmi distruge viitorul

”Admiterea la UPG Ploiești s-a desfășurat conform unei metodologii stricte publicate pe site-ul UPG la care candidații au avut acces. Facultățile nu au organizat admiterea decât urmărind și respectând punct cu punct această metodologie.

 

A existat un program care a acoperit toate zilele săptămânii, inclusiv week end-ul pe toată perioada admiterii. Comisiile de admitere ale fiecărei facultăți au funcționat inclusiv pentru consilierea candidaților- acolo trebuia să vină candidatul și să întrebe dacă avea întrebări, nu să vorbească el cu ,,o profesoară" (cum spune în scrisoare), dumneavoastră preluați în partea dumneavoastră de comentariu că a vorbit la ,,secretariat", eu nu am înțeles care este de fapt adevărul, cert este că nu a fost consiliat corect.

Noi am avut ușa deschisă pentru oricine a avut întrebări, eu ca decan am fost zilnic la universitate și am răspuns la orice întrebare asemenea colegelor mele prodecan și secretarului de admitere și membrilor comisiei.

Atunci când s-a înscris candidatul a primit o fișă de înscriere care conținea pe verso programul de admitere. Faptul că își putea retrage dosarul în orice zi a lunii iulie din momentul înscrierii, iar pe 31 iulie între orele 9 și 11 nu a fost afișat doar pe site, ci și în sala FA2 în care și-a făcut înscrierea și ulterior confirmarea și la Avizierul din fața acestei săli (lângă FA2)  și la Avizierul UPG de la intrarea principală.

Au existat candidați care și-au retras dosarul conform programului și nu au existat probleme. S-au afișat patru seturi de liste de admiși/respinși, deci candidatul a avut timp berechet să renunțe la locul ocupat. Nu l-a forțat nimeni să se înscrie la noi, nici să își confirme un loc fără taxă dacă nu îl dorea, luând de altfel dreptul la un loc fără taxă unui copil care avea o medie mai mică decât el, dar poate își dorea locul respectiv.

În perioada august nu este ”aberant”, cum vă exprimați dumneavoastră în articol, ca lumea să se afle în concediu de odihnă, acesta este legal și statutat de dreptul muncii. Luna august este singurul moment când ne putem exercita acest drept legal, deoarece programul nostru de vară este foarte plin, până la 31 iulie și începem școala la 1 septembrie, septembrie fiind luna dedicată restanțelor, reexaminărilor și unei noi sesiuni de admitere și pregătirii pentru noul an universitar (orare, stat de funcții, etc).

Însă pe toată această perioadă de concediu se asigură o permanență la Rectorat, unde există un secretar și fie rectorul universității, fie un prorector de serviciu și unde se pot depune cereri sau se poate întreba ceva. Dacă mai aveți întrebări referitoare la admitere, acolo trebuie să sunați sau să vă adresați în luna august.

Văd că din nou apare foarte vag faptul că tânărul candidat a întrebat la ,,cineva", nu știu cine este acel ,,cineva".

Vă mulțumesc pentru dreptul la replică, deși acesta trebuia să vină înainte de a publica materialul care sună foarte incriminatoriu împotriva noastră. Regret situația creată, dar aceasta nu ni se datorează.

Domnului candidat care ne face și ”nimicuri” printre altele, i-aș recomanda mai mult discernământ atunci când face acuzații împotriva unei instituții și un curs de limba română care sigur o să-i fie de folos. Invocând dreptul la replică, vă rog frumos să îmi publicați integral răspunsul pe care îl voi publica și pe rețelele de socializare unde am observat că circulă această știre care ne aduce prejudicii de imagine. Vă mulțumesc”

UPDATE Pentru retragere de dosar in luna august se poate face o cerere la secretariatul Rectoratului unde este în fiecare zi este un angajat al UPG pana la orele 16.00.

 
Admiterea la UPG Ploiești s-a desfășurat conform unei metodologii stricte publicate pe site-ul UPG la care candidații au avut acces. Facultățile nu au organizat admiterea decât urmărind și respectând punct cu punct această metodologie. A existat un program care a acoperit toate zilele săptămânii, inclusiv week end-ul pe toată perioada admiterii. Comisiile de admitere ale fiecărei facultăți au funcționat inclusiv pentru consilierea candidaților- acolo trebuia să vină candidatul și să întrebe dacă avea întrebări, nu să vorbească el cu ,,o profesoară" (cum spune în scrisoare), dumneavoastră preluați în partea dumneavoastră de comentariu că a vorbit la ,,secretariat", eu nu am înțeles care este de fapt adevărul, cert este că nu a fost consiliat corect. Noi am avut ușa deschisă pentru oricine a avut întrebări, eu ca decan am fost zilnic la universitate și am răspuns la orice întrebare asemenea colegelor mele prodecan și secretarului de admitere și membrilor comisiei.
Atunci când s-a înscris candidatul a primit o fișă de înscriere care conținea pe verso programul de admitere. Faptul că își putea retrage dosarul în orice zi a lunii iulie din momentul înscrierii, iar pe 31 iulie între orele 9 și 11 nu a fost afișat doar pe site, ci și în sala FA2 în care și-a făcut înscrierea și ulterior confirmarea și la Avizierul din fața acestei săli (lângă FA2)  și la Avizierul UPG de la intrarea principală. Au existat candidați care și-au retras dosarul conform programului și nu au existat probleme. S-au afișat patru seturi de liste de admiși/respinși, deci candidatul a avut timp berechet să renunțe la locul ocupat. Nu l-a forțat nimeni să se înscrie la noi, nici să își confirme un loc fără taxă dacă nu îl dorea, luând de altfel dreptul la un loc fără taxă unui copil care avea o medie mai mică decât el, dar poate își dorea locul respectiv.
 
În perioada august nu este ,,aberant", cum vă exprimați dumneavoastră în articol, ca lumea să se afle în concediu de odihnă, acesta este legal și statutat de dreptul muncii. Luna august este singurul moment când ne putem exercita acest drept legal, deoarece programul nostru de vară este foarte plin, până la 31 iulie și începem școala la 1 septembrie, septembrie fiind luna dedicată restanțelor, reexaminărilor și unei noi sesiuni de admitere și pregătirii pentru noul an universitar (orare, stat de funcții, etc). Însă pe toată această perioadă de concediu se asigură o permanență la Rectorat, unde există un secretar și fie rectorul universității, fie un prorector de serviciu și unde se pot depune cereri sau se poate întreba ceva. Dacă mai aveți întrebări referitoare la admitere, acolo trebuie să sunați sau să vă adresați în luna august.
 
Văd că din nou apare foarte vag faptul că tânărul candidat a întrebat la ,,cineva", nu știu cine este acel ,,cineva".
 
Vă mulțumesc pentru dreptul la replică, deși acesta trebuia să vină înainte de a publica materialul care sună foarte incriminatoriu împotriva noastră. Regret situația creată, dar aceasta nu ni se datorează. Domnului candidat care ne face și ,,nimicuri" printre altele, i-aș recomanda mai mult discernământ atunci când face acuzații împotriva unei instituții și un curs de limba română care sigur o să-i fie de folos. Invocând dreptul la replică, vă rog frumos să î