ambulanta victime canicula

Chiar dacă nu au existat persoane cărora să li se facă rău în locuri publice, numărul solicitărilor la Ambulanță a crescut cu peste 20%, din cauza caniculei.

 

Vremea caniculară, cu temperaturi de peste 36 de grade Celsius, a dus la înrăutățirea stării de sănătate a multor prahoveni. Numărul persoanelor care au sunat ieri la Serviciul de Ambulanță, pentru ajutor medical de urgență la domiciliu a fost cu mult mai mare față de o zi normală de lucru. 

Astfel, la SAJ Prahova s-au înregistrat 418 solicitări, iar în peste 60% dintre cazuri s-a impus transportul la spital, în restul situațiilor fiind asigurată intervenție medicală de urgență la domiciliu de către medicii de la Ambulanță. 

„Într-un top al afecțiunilor care au predominat în ziua de ieri, pe primul loc s-au aflat hipertensiunile, urmate de stări renale, colici abdominale, stări febrile și, nu în ultimul rând, agitații psihice”, a declarat pentru Observatorulph.ro dr. Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Prahova.

 

Meteorologii au anunțat că, în cursul zilei de astăzi, vremea va fi în continuare caniculară în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei, unde se vor mai înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade și izolat 37 de grade. „Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic se va menține accentuat. În restul zonei extracarpatice, doar izolat indicele temperatură – umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități”, se precizează pe site-ul ANM.

Prin urmare, medicii recomandă evitarea pe cât se poate a expunerii la soare, consumul de apă și evitarea consumului de băuturi alcoolice și cafea, dar și urmarea cu strictețe a medicamentației prescrise de medici, în cazul persoanelor care suferă de diverse afecțiuni.

 

 

 

 

Auto-moto
  • Duminică, 22 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Accident pe DN1A, la Cheia. Trafic îngreunat

Un nou accident rutier, în Prahova. Un autoturism a intrat în coliziune cu o cisternă încărcată cu lapte. Trei persoane au fost rănite, urmare a coliziunii unui autoturism cu o cisternă, pe DN1A, la...