dj

Șoferii din două localități prahovene, mai exact Vâlcănești și Cosminele sunt extrem de supărați din cauza drumului care face legătura între comunele Dumbrăvești și Vâlcănești.

 

DJ 218 nu a mai fost asfaltat de 25 de ani, atunci când a fost turnat un tratament de bitum, nici de cum un covor asfaltic. Pe parcursul anilor, acolo unde gropile ajungeau cât lățimea asfaltului, a fost turnată câte o plombă, care, bineînțeles nu a rezistat prea mult timp.

Acum drumul arată ca după un atentat cu bombe iar șoferii sunt disperați. “Ne distrugem mașinile. Nu avem pur și simplu pe unde să trecem. Am schimbat o sumedenie de piese la mașină în ultimii ani, tocmai pentru că sunt nevoit să fac naveta pe drumul ăsta care arată ca din al Doilea Război Mondial”, susține un șofer din una din localitățile din zonă.

Atât în comuna Vâlcănești cât și în Dumbrăvești au fost efectuate o serie de lucrări de modernizare a covorului asfaltic, dar, se pare că Consiliul Județean, administratorul legal al DJ 118, a uitat de vechiul drum de pe Valea Slănicului.

 

Conducerea localităților vecine drumului județean susține că au pus de mai multe ori în vedere faptul că pe acolo aproape că nu se mai poate circula și că este posibil ca până la sfârșitul anului problema să fie rezolvată.

Până atunci, șoferii care tranzitează zona promit să se unească într-un protest organizat și să trezească interesul consiliului județean cu privire la problema cu care se confruntă de prea mulți ani.