choco kebab2

Într-un centru de oraș european în care majoritatea mâncărurilor rapide conțin obligatoriu carne, de trei zile, a apărut un mic magazin care comercializează kebab cu ciocolată.

 

Produsul vândut în centrul Ploieștiului nu are nimic în comun cu celebra mâncare turcească, în afară de aspect. În acest caz lipia a fost înlocuită cu o clătită, iar bucățile de carne, salată și cartofi, cu ciocolată, bomboane și topping-uri.

Ideea îi aparține lui Mugurel, un tânăr de 28 de ani, care, plictisit de prăjiturile clasice vândute în cofetăriile din Ploiești, s-a gândit să aducă o inovație în bucătăriile de dulciuri bătând astfel desertul clasic al verii, înghețata.

„M-am gândit că este ceva inedit. În țară mai sunt doar două sau trei afaceri de acest gen. În Ploiești numărul cofetăriilor scade, și m-am gândit că e mai simplu să îți cumperi un desert direct din stradă decât să intri într-un local. Aici, dacă ai poftă de ceva dulce îți poți lua un Choco Kebab, așa cum dacă îți e foame, de la shaormerie îți poți lua un kebab clasic” , spune Mugurel.

 

Afacerea a fost deschisă marți iar clienții nu au întârziat să apară. “Cei mai mulți vin din curiozitate, apoi se întorc de plăcere. Kebab-ul are într-adevăr un gust deosebit. Am în jur de 100 de clienți pe zi și vin din ce în ce mai mulți doritori. Nu prea am timp să stau degeaba”, mai adaugă tânărul antreprenor.

Ideea i-a venit după ce a văzut de mai multe ori pe facebook poze din Italia cu prieteni de-ai lui care încercau desertul deosebit. Nu a stat mult pe gânduri și a pornit propria afacere de care se ocupă singur. Nu doar că el este cel care servește clienții și aprovizionează mica cofetărie cu ingrediente, dar mai și creează rețetele de unul singur. “Pun tot ce cred eu că s-au potrivi. Frișcă, banană, kiwi, pepene galben, fulgi de cocos, bomboane M&M’s , nucă, mai multe tipuri de toppinguri, și, bineînțeles, nelipsita ciocolată care ține locul cărnii din kebab”.

Afacerea, la doar trei zile de la deschidere a prins foarte bine printre ploieștenii care spun că era nevoie de un asemenea loc în centrul orașului. Tânărul promovează ideea și în mediul online, iar pagina de facebook a primit în câteva zile peste o mie de aprecieri.

 

Mugurel are încredere că afacerea va prospera și că vor fi tot mai mulți oameni dornici să încerce desertul unic, în schimbul sumei de 12 lei.

Dacă vreți să încercați un choco kebab, Mugurel vă așteaptă în centrul Ploieștiului, în zona tarabelor de cărți de la Dealul Mare, fix lângă tâșnitori.

Citește și: Gelaterie made in Italy adusă în Ploiești. Afacere inedită în centru

 

choco-kebab

choco-kebab2

choco-kebab3