grafitti

Proiectul lui Ionuț Urzeală, "Transformam transformatoare, dam Ploiestiului culoare", susținut de observatorulph.ro, a ajuns în presa națională. 

 

Observatorulph.ro a publicat, recent, articolul Graffiti pe zidurile Ploieștiului. Susținem proiectul lui Ionuț Urzeală! subiectul a fost preluat de hotnews.ro, care i-a alocat un spațiu generos:

"Transformam transformatoare, dam Ploiestiului culoare" este proiectul initiat de un tanar ploiestean care doreste sa infrumuseteze orasul, inlocuind desenele si mesajele vulgare scrijelite pe transformatoarele electrice cu imagini si mesaje motivationale. Astfel, in loc de pereti deprimanti si gri, trecatorii vor putea citi cuvinte precum "Bucuria reala e afara/ Stay cool/ Play Ball/ Live Life".

Citește și: Poezie în culori pe ziduri făcută de tinerii cu spirit civic

Unul s-a transformat, au mai ramas 294. In Ploiesti sunt 297 de transformatoare electrice, dintre care doar doua sunt curate.

Ionut Urzeala, initiatorul proiectului, povesteste cum era intampinat in fiecare dimineata inainte sa plece la serviciu, de catre un perete care ii adresa cuvinte vulgare. Satul sa fie injurat zilnic de un transformator, tanarul si-a spun of-ul pe o pagina de socializare. Asa a luat nastere proiectul "Transformtoare transformatoare, dam Ploiestiului culoare". 

"Utilizand o figura de stil pot spune ca in fiecare dimineata ma injura un perete al unui transformator. Deranjat si usor irascibil, am facut o postare pe Facebook prin care i-am intrebat pe ploiesteni daca si ei simt la fel. Asta se intampla in urma cu jumatate de an", spune Ionut.

Urmatorul pas a fost o discutie cu cei de la Electrica, firma care detine cele aproape 300 de transformatoare din Ploiesti. Acestia au primit ideea cu entuziasm, insa au trecut aproximativ 6 luni pana ca Ionut sa primeasca toate aprobarile de la Electrica si de la primarie. 

 

Citește articolul integral AICI