apa curenta plopu

Locuitorii comunei Plopu, sat Gâlmeia-Puiulescu se confruntă cu o problemă serioasă de aproape două luni: lipsa apei curente.

 

O cititoare ne-a scris pe adresa redacției următorul mesaj: „Buna ziua. Vă rugăm frumos să ne ajutați! De 10 zile nu avem apa deloc, iar de o luna ne dădea doar seara vreo oră. Am sunat zilnic la Protecția Consumatorului, am fost la Primărie dar toată lumea ridica din umeri. Sunt 40 de familii cu copii, oameni bolnavi etc. Lăsând la o parte animale, curățenie, etc. avem nevoie sa ne spălam . Va mulțumesc.”

Dacă până acum două zile oamenii aveau apă curentă timp de o oră, spre seară, de duminică aceasta s-a oprit definitiv, fără ca nimeni să-i anunțe sau să le explice de ce nu au apă potabilă. O soluție oferită de Primărie a fost îndrumarea locuitorilor spre fântâna din capătul satului, unde apa nu este potabilă și unde locuiesc mai multe familii de broaște și șerpi.

„Nu putem spăla vase sau haine, nu ne putem spăla nici pe noi sau copiii. Pentru hidratare cumpărăm apă îmbuteliată, dar nu ne ajunge pentru mult timp”, ne-a semnalat  o cititoare din localitatea Plopu care se confruntă cu această problemă.

 

Contactat de reporterii observatorulph.ro, Adrian Bălășescu, primarul localității a declarat că există o avarie la pompele de apă iar presiunea nu ajunge și până în dreptul satului Gâlmeia. Tot acesta susține că există o mare problemă cu rețeaua de apă și că este nevoie de investiții solide pentru ca toate problemele să fie stopate. A. Bălășescu a promis că avaria va fi reparată în cursul zilei de azi, și că diseară toți locuitorii comunei Plopu vor avea apă curentă.