profesori copiind

Doi profesori au fost prinși copiind la examenul de titularizare din data de 20 iulie. 

 

Viitori dascăli au trecut peste normele de etică pe care se presupune că ar trebui să le transmită mai departe elevilor și au încercat să fraudeze examenul pentru obținerea unui post la catedră. Este și mai trist faptul că acești oameni, nepregătiți, au obligația de a le transmite și elevilor informațiile pe care ei nu le dețin. 

Conform unor informații furnizate de Inspectoratul Școlar Județean, la solicitarea observatorulph.ro, la examenul din 20 iulie s-au înscris 1048 candidați. Au fost trecuți pe listele de repartizare în săli 893 candidați, diferența fiind reprezentată de candidații care au solicitat repartizarea în baza notelor din anii precedenți, cei care nu s-au prezentat la proba practica /inspecție la clasă , absolvenții 2016 care nu au luat licența sau fișele nevalidate. Au fost redactate și trimise spre evaluare 708 lucrări. Diferența o constituie absenții, retrașii și tentativele de fraudă - 2 candidați.

 

De asemenea, conform aceleași solicitări, ISJ înștiințează că pe lista din 12.05.2016 au fost publicate 1505 posturi complete și incomplete din care 166  pentru încadrarea pe perioada nedeterminată (titularizabile) în urban și rural. La nivelul județului Prahova au existat trei centre de examinare în C. N. " I. L. Caragiale "Ploiești , C. N. " Mihai Viteazul " Ploiești , Colegiul "Spiru Haret" Ploiești.

Cei mai mulți dascăli se bat pe posturi pentru profesor de limba și literatură română, limba engleză, educatoare sau învățătoare. Totodată, cele mai multe catedre disponibile sunt la educație muzicală, educație muzicală specializată și la clasele primare, pentru postul de învățător/ educator.

Rezultatele examenului de titularizare vor fi afișate pe site-ul Ministerului Educației în data de 27 iulie. Tot în acea perioadă profesorii vor fi repartizați la școli, în funcție de proximitatea domiciliului și media obținută la examenul scris de titularizare și nota de la proba practică.