aglomeratie dn1 ploiesti brasov comarnic busteni

Circulația rutieră pe DN1 Ploiești – Brașov s-a intensificat pe sensul de mers către Braşov. La intrarea în Comarnic dinspre Ploiești s-a format o coloană de autovehicule, a anunțat Centrul Infotrafic

 

Traficul rutier este intens și la Bușteni, însă nu sunt semnalate probleme deosebite de fluență.

„De precizat este faptul că diminuarea capacităţii de circulaţie a DN1 este cauzată şi de trecerea de la două, la o bandă de circulaţie, de la intrarea în localitatea Comarnic, pe sensul de mers către Braşov. Conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste prudență sporită la volan, să mărească distanța de siguranță în mers, între autovehicule, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți în stradă”, este sfatul polițiștilor de la rutieră.

UPDATE: Centrul Infotrafic recomandă o rută ocolitoare pentru cei care vor să meargă la Brașov. „Pe DN1, pe sensul către Braşov, coloana de autovehicule care s-a format la Comarnic se întinde până la Nistorești. Viteza de deplasare este, de asemenea, mică și pe tronsonul Sinaia - Buşteni, în ambele sensuri (pentru că mulţi conducători auto circulă încet, deplasându-se de la o staţiune la alta, fapt normal într-o zi de weekend). Pentru evitarea aglomeraţiei, le recomandăm conducătorilor auto care merg către Braşov să circule pe DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele. Totodată, îi sfătuim să mărească distanţa în mers între autovehicule, iar atunci când încheie o coloană care încetineşte sau opreşte brusc să pună în funcţiune luminile de avarie pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să oprească în timp util”, precizează Centrul Infotrafic.