avertizare politie autostrada

Sfârșitul de săptămâna va aduce, inevitabil, creșterea traficului pe autostrăzi și drumuri naționale. De data aceasta, Poliția Rutieră vine cu o nouă recomandare pentru șoferii care circulă pe autostradă.

 

Polițiștii rutieri care patrulează pe autostrăzi au constatat că, zilnic, mulți conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgență, creând astfel situații periculoase. „Din acest motiv, amintim că oprirea nejustificată sau circulația pe banda de urgență a autostrăzilor se sancționează cu trei puncte de penalizare și cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni (4 sau 5 puncte-amendă)”, avertizează Centrul Infotrafic.

O altă recomandare a Poliției Rutiere, ținând cont și de experiența zilelor de weekend ale săptămânilor trecute, în care au avut loc numeroase evenimente rutiere produse pe fondul neatenției conducătorilor auto și a neadaptării vitezei la condițiile de drum, este ca toți șoferii să manifeste prudență sporită la volan, să se asigure corespunzător la efectuarea manevrei de schimbare a benzii de circulație și să mărească distanța de siguranță în mers.

„În ceea ce privește fluența traficului, semnalăm că valorile de trafic sunt ridicate (și în creștere) pe DN1 Ploiești – Brașov, în zona localităților prahovene Bușteni și Comarnic, pe sensul de urcare. De asemenea, din cauza aglomerației, se circulă îngreunat pe șoseaua de centură a Capitalei, între Splaiul Unirii și Autostrada A2 București – Constanța”, precizează sursa citată.