coada inmatriculari

Calvarul prahovenilor care încearcă să-și înmatriculeze mașinile în această perioadă a anului este departe de a fi încheiat.

 

Un cititor al ziarului nostru ne-a descris situația pe care a întâlnit-o vineri, la Serviciul de Înmatriculări Auto de pe strada Vasile Lupu.

”Eu mi-am pierdut fara folos o zi incercand sa obtin numere provizorii. Dupa ce dimineata in jurul orei 10 era o coada uriasa, am revenit la ora 13:00. Coada era un pic mai mica, adica vreo 30 de persoane ingramadite, de cu greu poti distinge randul. Procesarea dureaza circa 5 minute de persoana. Nu functioneaza decat un ghiseu din cele doua de la numere provizorii. Si la ghiseul de numere permanente este tot o coada f. mare. Mai multi oameni au sunat la numerele de telefon ale Prefecturii solicitand sa se deschida si al doilea ghiseu. Raspunsul a fost ca sunt la capacitate maxim, ptr. ca personalul este in concediu.

 

Eu am mai fost si acum o luna, aceeasi situatie cu un singur ghiseu. Deci pe perioada de vara cand este aglomeratie maxima, acest serviciu functioneaza la jumatate de capacitate.

Asa intelege prefectura PH sa serveasca cetatenii. Toata treaba cu debirocratizarea este praf in ochi. Nu exista un sistem de numere de ordine.

Nu se poate face nimic online. Programari online numai ptr. numere definitive.

Mai mult, numerele se acorda doar incepand cu data prezentarii la ghiseu! O contributie a functionarului roman la interpretarea legii. Adica faci RCA din ziua cand ai nevoie de numere, te prezinti insa nu apuci sa fii servit, deci RCA-ul pentru ziua aia este platit degeaba - cazul meu de exemplu, sau a altora carora li s-a inchis ghiseul in nas la terminarea programului desi statusera acolo ore in sir.

Am intrebat de ce nu se pot da numerele cu dovada valabila de la o data ulterioara, mi s-a raspuns ca "asa e legea". E un nonsens care complica si mai mult lipsa de capacitate a ghiseului. Oricum, daca esti de rea credinta vei circula cu numerele dupa expirarea autorizatiei de circulatie, deci masura asta este complet lipsita de logica.

Daca in mod constant este coada la acest serviciu, nu inteleg de ce nu se suplimenteaza personalul, sau nu se introduc alte canale de prelucrare, cum ar fi prin posta sau online.

Evident nu exista niciun fel de respect pentru timpul contribuabilului!” a fost mesajul lui Sorin Dumitrescu

 

Economic
  • Luni, 25 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Peste 50.000 de turiști în luna iulie în Prahova

Prahova, potrivit datelor statistice, a avut în iulie un număr mult mai mare de turiști, comparativ cu aceeași lună a anului trecut. Structurile de primire turistică deschise în județul Prahova, în luna...