inscrieri upg

Nici nu s-au terminat înscrierile la facultățile Universității de Petrol și Gaze Ploiești că au și apărut problemele.

 

Cei care deja s-au înscris sunt supărați din cauza faptului că universitatea a dispus prelungirea perioadei de înscriere cu încă o zi, fără a oferi celor care deja au depus dosarul cu actele în original, eliberarea dosarului, și, implicit a diplomei de bacalaureat.

Perioada de înscriere trebuia să se termine duminică, 24 iulie, însă conducerea UPG a anunțat că aceasta se prelungește cu încă o zi, iar că rezultatele vor fi afișate tocmai luni și că tot atunci și cei care vor să renunțe sau nu au intrat își vor putea lua dosarul înapoi.

Problema este că la alte Universități perioada în care absolvenții de liceu au posibilitatea de a-și depune diploma în original pentru confirmarea locului la buget se termină înaintea datei de 25, atunci când UPG vor da actele înapoi viitorilor studenți. Astfel, cei care au fost deja admiși la o altă facultate pe locurile finanțate de stat nu își vor putea confirma locul din cauză că actele originale se află până luni la secretariatul Universității de Petrol și Gaze Ploiești.

 

Totodată, UPG, pe lângă prelungirea perioadei de înscriere, nu a prelungit și perioada în care actele se depun în original în cazul în care absolvenții sunt admiși la una dintre facultățile UPG.

Așadar, dacă înainte se punea problema ca cei admiși să aibă trei zile la dispoziție pentru depunerea diplomei de bacalaureat, luni, marți și miercuri, în urma acestei prelungiri nu au rămas decât zilele de marți și miercuri. Atât viitorii studenți cât și părinții lor sunt revoltați de situația creată de UPG și cer conducerii măsuri în vederea rezolvării acestei probleme.

Citește și: Au început înscrierile la UPG. La două facultăți s-a depășit numărul de locuri disponibile