voluntari

Let`s Do It, Romania! Pentru a cincea oară, românii vor ieși din nou la curățenie pe 24 septembrie. România va coordona și activitatea din Republica Moldova, care va organiza acțiunea în aceeași zi.

 

"Sunt deja aproape 7 ani de când a luat naștere "Let`s Do It, Romania!”, evenimentul simbol al voluntariatului în țara noastră. Până acum, am reușit să mobilizăm la curățenie peste 1 200 000 de români pentru a schimba România în bine, dar și pentru a aduce în prim plan problema deșeurilor. Este un moment important, în care România trebuie să accelereze reforma în acest sens. Viziunea noastră este o Românie fără deșeuri, pe care o urmărim prin toate proiectele noastre." a declarat Andrei Coșuleanu, Director Executiv “Let`s Do It, Romania!“.

Anul acesta, cartarea - identificarea mormanelor de deșeuri va fi realizată prin intermediul aplicației "Let`s Do It, Romania!". Voluntarii "Let`s Do It, Romania!" sunt invitați să descarce gratuit aplicația de mobil, disponibilă pentru IPhone și Android, să raporteze zone cu deșeuri și să intre astfel într-o competiție unde cei mai harnici cartatori pot câștiga premii în valoare de 5000 euro, precum: aparate foto, acumulatori solari, telefoane mobile, trotinete electrice, ghiozdane, accesorii pentru drumetii. Regulamentul competiției se găsește pe www.letsdoitromania.ro. Toate mormanele cu deșeuri raportate vor fi încărcate online în Harta Deșeurilor, pentru a fi curățate pe 24 septembrie.

 

"Am primit, de-a lungul timpului, multe mesaje de la voluntari, care își doreau să ia parte la o nouă Zi de Curățenie Națională – de aceea am și decis să o facem din nou. Suntem bucuroși la gândul că sute de mii de români vor ieși din nou, înarmați cu saci și mănuși, pentru o cauză atât de importantă pentru mediul în care trăim. Dincolo de semnificația ecologică, „Let`s Do It, Romania!” este o invitatie de a lua atitudine si de a schimba ceva atunci lucrurile nu merg asa cum ne-am dori, prin puterea exemplului personal. Vă așteptăm alături de noi", a declarat Anca Baniță, Manager de Comunicare “Let`s Do It, Romania!”.

În 2016, "Let`s Do It, Romania!" se bucură, pentru prima oară, de sprijinul Guvernului României. 5 ministere vor fi implicate în mod direct în Ziua de Curățenie Națională: Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, prin structurile sale (Apele Române, Garda Națională de Mediu, APM) și va contribui la identificarea zonelor cu deșeuri; Ministerul Educației Naționale, care va implica din nou profesori și elevi la Ziua de Curățenie Națională, Ministerul de Interne, care va participa la curățenie cu instituțiile din subordine: Jandarmeria Română, Poliția Română; Ministerul Justiției, care se va implica prin Administrația Națională a Penitenciarelor; Ministerul Transporturilor, care va face curățenie în gări și în apropierea acestora pe 24 septembrie.

Luna septembrie va fi Luna Curățeniei în România. "Let`s Do It, Romania!" și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor vor lansa o campanie de educare a românilor cu privire la deșeuri și valoarea lor economică. De asemenea, va fi organizată o campanie națională de colectare a hainelor, cărților și jucăriilor în vederea refolosirii acestora. Campania se va încheia cu Ziua de Curățenie Națională de pe 24 septembrie.

Date cheie pentru Ziua de Curățenie Națională "Let`s Do It, Romania!":

18 iulie – 30 august – stabilirea echipelor locale de organizare

18 iulie –5 septembrie – cartarea mormanelor de deșeuri prin intermediul aplicației "Let`s Do It, Romania!"

1 august – start înscrieri la Ziua de Curățenie Națională pe www.letsdoitromania.ro

5 septembrie – start alocare mormane de pe Harta Deșeurilor pe www.letsdoitromania.ro

“Let`s Do It, Romania!“ este realizat cu sprijinul Guvernului României, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Kaufland România.

Vizual 2016infografic LDIR 7 ani

 

Social
  • Sâmbătă, 16 Septembrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Inițiativă lăudabilă a unor tineri din Prahova

Maratonul Curățeniei: un balaur și mulți feți-frumoși și Ilene Cosânzene. Un ochi râde, altul plânge. Ca-n poveste. O poveste cu un balaur cu multe capete, împotriva căruia și-au unit forțele mulți...