repartizare liceu prahova

Astăzi, pe site-ul Ministerului Educației a fost publicată repartizarea computerizată în licee a absolvenților de clasa a VIII-a.

 

Așa cum era de așteptat având în vedere notele mici obținute de mulți prahoveni la evaluarea națională, foarte multe medii mici au intrat la unele dintre cele mai bune licee din județ. Cu toate astea, numai trei licee ploieștene mai au locuri disponibile, toate la aceeași specializare: filologie- franceză, pentru care elevii au susținut examenul de bilingv. La această specializare C.N. Alexandru Ioan Cuza mai mare un singur loc disponibil, C. N. Jean Monnet opt locuri, și C.N. I.L. Caragiale 11. Teoretic, la liceele unde nu au fost completate locurile se poate intra cu orice medie, cu condiția ca cei care vin prin transfer și nu participă la înscrierile din toamnă, să aibă media mai mare decât cea a ultimului intrat.

În total, în Prahova, numai 21 de unități de învățământ de stat și privat mai au locuri disponibile, care sunt la dispoziția celor care nu s-au înscris la liceu, și urmează să o facă abia în toamnă după sesiunea de corigențe.

Liceele care au cele mai multe locuri necompletate sunt: COLEGIUL TEHNIC "GHEORGHE LAZĂR", ORAȘUL PLOPENI – specializarea Mecanică – 41 de locuri, LICEUL TEHNOLOGIC "TASE DUMITRESCU", ORAȘUL MIZIL, specializarea Comerț- 41 de locuri,  COLEGIUL AGRICOL "GHEORGHE IONESCU-SISEȘTI", COMUNA VALEA CĂLUGĂREASCĂ, specializarea Agricultură – 35 de locuri.

 

Repartizarea poate fi consultată AICI

Citește și: Astăzi absolvenții claselor a VIII-a vor afla la ce liceu au intrat

 

Național
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Ecaterina Andronescu, audiată la DNA

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a ajuns la DNA în această dimineață. Ea a fost chemată să dea declarații ca martor în dosarul în care omul de afaceri Dinu Pescariu și fostul...