bacalaureat

Ministerul Educației a publicat sâmbătă notele finale după contestații la examenul de Bacalaureat. Dacă notele dinaintea contestațiilor arătau că în Prahova este o singură elevă de 10, în urma revizuirii lucrărilor încă o elevă a obținut nota maximă.

 

Nedelcu Tamara-Alexandra este absolventă a Colegiului Național I. L. Caragiale, unde a terminat secția matematică-informatică. În primă fază, eleva a obținut 10 la română și chimie organică și 9,70 la matematică. Nemulțumită de nota primită, aceasta a făcut contestație și a reușit să primească nota 10 la matematică și implicit media examenului, 10.

O altă elevă din Câmpina a reușit o performanță extraordinară, după ce a obținut media 9,96 în urma contestaților. După un 10 curat la matematică și informatică, eleva a primit 9,90 la limba și literatura română.

 Înainte de contestații, Amalia Florescu, absolventă a Colegiului Național Nicolae Grigorescu din Câmpina a fost singurul elev al Prahovei care a reușit performanța de a obține nota 10 la toate disciplinele.

 

Citește și: Ea este singura elevă de 10 a Prahovei. Un exemplu de ambiție și perseverență