locali ploiesti

Barbu Bogdan, un ploieștean și cititor al ziarului nostru, a trimis pe adresa redacției un memoriu, după ce fata sa a fost amendată de un agent al Poliției Locale Ploiești, în data de 1 iulie 2016.

 

Ploieșteanul susține că măsura luată de oamenii legii ar fi prea dură și că polițiștii locali i-ar fi putut da un avertisment fetei sale, în scopul educării acesteia.

În data de 1 iulie 2016, la ora 20.20 Barbu Miruna Alexia a fost surprinsă de polițiștii locali în parcul Toma Socolescu, în timp ce stătea cu picioarele pe mobilierul urban.

 

Mai mult decât atât bărbatul susține că procesul verbal întocmit de polițist nu este semnat de un martor, așa cum prevede legea, deși acesta exista în zonă și având în vedere că persoana sancționată este un copil minor, părinții nu au fost înștiințați de oamenii legii.

Cu toatea astea însă agentul i-ar fi sugerat copilei să plătească repede amenda pentru a nu afla părinții. Vezi mai jos nemulțumirile ploieșteanului în legătură cu sancțiunea primită de fiica sa, pe care i le adresează autorităților locale:

-daca nu este normal, etic si legal ca un minor sa fie in primul rand avertizat  verbal si doar apoi sanctionat financiar, scopul fiind educatia,

-daca este normal si legal ca parintele minorului sa nu fie instiintat (telefonic) despre fapta savarsita de acesta,

-daca este normal si legal ca un P.V. de contraventie sa nu fie semnat si de un martor, iar acesta exista in momentul respectiv,

-daca este legal ca un minor caruia i se aplica o sanctiune sa fie doar chestionat si nu si legitimat,

-daca este normal, moral si legal ca angajatul dvs. sa-I sugereze (imperativ) fiicei mele sa achite rapid amenda pentru a nu afla parintii !!!

Observatorul Prahovean a solicitat un punct de vedere Poliției Locale Ploiești și Primăriei Ploiești cu privire la situația descrisă de Bogdan Barbu.

proces verbal editat