coada auto5

Scandal la serviciul de înmatriculări auto Prahova. În acest moment aproximativ 150 de persoane stau la coadă pentru obținerea numerelor de înmatriculare temporare și permanente.

 

Sute de oameni așteaptă de șase ore să obțină numerele roșii, la serviciul de înmatriculări funcționând un singur ghișeu din două. Oamenii și-au pierdut răbdarea și au sunat de nenumărate ori la Prefectură pentru a cere explicații și soluții. Dacă în primă fază li s-a spus că personalul funcționează la capacitate maximă și că nu se poate face nimic, după multe insistențe și nervi, Ioana Mădălina Lupea, subprefectul de Prahova s-a prezentat la sediul de pe Vasile Lupu pentru a calma mulțimea nervoasă.

Problema pleacă de la numărul mic de funcționari angajați și valul mare de persoane care s-au întors din străinătate și doresc să-și înmatriculeze mașinile. Mai mult decât atât, taxele nu se mai pot plăti la CEC ca până acum, ci la Prefectură sau la ghișeul unde se depun actele pentru obținerea numerelor de înmatriculare. Deși măsura a fost luată pentru ca oamenii să nu se mai plimbe pe drum, eliberarea de chitanțe la serviciul de înmatriculări nu face decât să încetinească mersul lucrurilor, o persoană stând înăuntru în medie 10 minute.

Acelasi lucru se intampla si la etajul I acolo unde se elibereaza pasapoartele. Oamenii astepata la cozi interminabile zeci de minute din cauza procedurii greoaie si deficitului de personal. 

 

Mulți dintre cei care stau la coadă vin din provincie, de la zeci de km depărtare și sunt nevoiți să piardă o zi întreagă, asta în cazul în care dosarul este complet și nu trebuie să se mai întoarcă și în altă zi. Mai mult decât atât, la etajul doi al clădirii nu există aer condiționat sau toaletă și mai multor persoane li s-a făcut rău, inclusiv unei femei însărcinate.

Subprefectul Ioana Lupea susține că au fost luate toate măsurile necesare pentru fluidizarea serviciilor, însă că din cauza numărului mare de oameni lucrurile în mare parte stagnează. „Am prelungit programul ghișeelor, am tăiat pauzele de masă și concediile angajaților și am chemat examinatorii auto pentru suplimentarea personalului de aici. Ieri unei colege însărcinate și unui ofițer i s-a făcut rău și a trebuit să chemăm salvarea”, a declarat subprefectul.

Nu este prima dată când timpul de așteptare depășește patru ore. S-a încercat în urmă cu ceva timp să se elibereze bonuri de rând, însă, din cauza faptului că oamenii vindeau bonurile la intrarea în clădire s-a renunțat și la această practică. De asemenea, subprefectul mai spune că un funcționar este în concediu medical cu grave probleme de sănătate dar că un post este scos la concurs. Totodata s-a cerut detașarea unui ofițer de la rutieră iar un altul al cărui post s-a desființat va fi readus de la 1 august.

 

Pentru evitarea statului la coadă cu orele, prefectura a pus la dispoziție cetățenilor posibilitatea de a se programa online, pentru acest serviciu existând un ghișeu separat unde se respectă ordinea programărilor. Pentru înmatriculările auto permanente, programarea se poate face AICI, iar cei care nu au acces la internet pot veni să se programeze personal, cu o zi înainte, la ghișeul nr. 7. 

coada-auto

coada-auto2

 

coada-auto3

coada-auto4

coada-auto5