canicula piata

Căldura de afară le dă mari bătăi de cap comercianților din piețe. În Piața Centrală aglomerația și temperaturile ridicate îi fac pe cei care își petrec toată ziua prin fructe și legume să își piardă răsuflarea.

 

În ajutorul lor, S.C. Hale și Piețe a montat o serie de stropitori cu apă ce au rolul de a mai răcori din când în când trecătorii, dar care nu fac față temperaturilor extreme.

Nu sunt mai fericiți nici clienții care trebuie să se strecoare prin mulțimea de oameni pentru a-și cumpăra produsele necesare. "E o adevărată aventură să își cumperi un kg de roșii și unul de castraveți. Până aici trebuie să iau autobuzul care e o adevărată saună, iar aici nu e cu mult mai bine. Sunt mulți oameni și locul mic", spune tanti Maria, o femeie ce vine din nordul orașului.

Dacă până acum o lună pe lângă piață erau o mulțime de precupețe care vindeau zarzavaturi și legume, neavând loc în piață, astăzi e mare mirare dacă mai vezi una sau două. Căldura insuportabilă până la leșin le face pe femeile ce vin de la zeci de km depărtare din localitățile prahovene, să stea acasă, sau să plece înainte ca soarele să ardă atât de puternic.

 

Nici în Hala Centrală lucrurile nu stau mai bine. Și acolo căldura le dă mari bătăi de cap comercianților ce nu pot decât să stea cu sticlele de apă lângă ei și să mai iasă din când în când afară la umbră. "Ne topim pe picioare. E bine dacă stai 20-30 de minute, dar să stai cinci ore aici e aproape imposibil. Ne îmbrăcăm cu haine cât mai lejere și bem multă apă. Altceva nu avem ce face", spune unul dintre comercianții de la hale.

Medicii recomandă ca pe perioada caniculei să evităm cât mai mult deplasările, să consumăm multe fructe și să bem cel puțin trei litri de apă pe zi pentru a evita deshidratarea. Purtați haine cât mai lejere și ochelari de soare pentru a proteja ochii de razele ultraviolete. De asemenea este nu este recomandată expunerea îndelungată la soare în deosebi între orele 11:00-18:00. 

 

Social
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Toamna schimbă foaia. Prognoza meteo

Vremea neobișnuit de caldă din ultima perioadă va continua până duminică, temperaturile maxime înregistrate la Ploiești variind între 23 și 26 de grade. Începnd de săptămâna viitoare temperaturile...